Bilder på padelbanan i Skene.
Foto: Facebook-gruppen Padelfamiljen / Kungsfors Fitness Center
Svensk Padel

Padelhallen med Sveriges lägsta (?) takhöjd: ”Det blir en chock”

ANNONS

”Får man ens kalla det padel.”
”Inte ens bordtennis kan spelas med den takhöjden.”
En bild på en ny padelbana i Skene har skapat en kritikstorm på Facebook eftersom takhöjden är ovanligt låg.
PadelDirekt har pratat med chefen på bygget.

22 oktober öppnade Kungsfors Fitness Center i Skene (en timme söder om Göteborg) upp två dubbelbanor och två singelbanor. Bokningssystemet har gått varmt sedan dess.

— Intresset har varit bra. Sen har ju vi lägre i tak, jag vet inte exakt men jag tror att man ska ha sex eller sju meter egentligen. Jag tror att vi har nästan fem meter i takhöjd, säger verksamhetschefen Anastasi Solum-Faeste Stenman.

På en bild i Facebookgruppen Padelfamiljen ser det nästan lägre ut än fem meter.
— Jag såg den bilden också faktiskt och den är ganska missvisande. Så nära är det inte. De som kommit hit tycker det är fullt dugligt, de säger att skillnaden är att det blir snabbare spel eftersom man inte kan lobba på samma sätt.

Framgår det på er sajt att det är lågt i tak?
— Nej den håller vi på att jobba upp just nu. Det har varit totalt kaos med den som varit ansvarig för det digitala.

Men i bokningssystemet finns det info om det?
— Nej jag tror inte det gör det, vi håller på att jobba med matchi-appen också. Men det kan vara klokt, säger Kungsfors Fitness Centers verksamhetschefen Anastasi Solum-Faeste Stenman och fortsätter:

— Vi har varit tydliga med det i vår lokala tidning, vi vet ju om det liksom. Vi har ganska bra beläggning ändå. Men om man inte varit här tidigare och inte fått informationen att det är lägre i tak, då förstår jag att det blir en chock.

Padelbana i Kungsfors Fitness Center.Padelbanan i Kungsfors Fitness Center. Foto: Anastasi Solum-Faeste Stenman.

”Vi har förmånligare priser”

Enligt Svenska padelförbundet ”rekommenderas minsta fria höjd till att vara 8 meter i nya anläggningar i hela spelområdet och inga typer av hinder i detta område.”

Verksamhetschefen Anastasi återkommer ett par timmar efter intervjun med information om att man mätt takhöjden i Skene till fem meter.

— Jag tror det är takbjälkarna man mätt. Och sen sluttar ju taket. Jag tror det är i mitten man mätt.

— Vi har förmånligare priser och tänker att vi ska kunna nå massan som bara vill ha roligt och träna. Vi ser det mer som en träningshall. En timme kostar 290 kronor och 250 kronor övriga tider, vi kan inte fullt ut erbjuda det som andra padelcenter kan göra.

Hur resonerade ni kring att bygga trots vetskapen att det är för lågt i tak?
— Vi tänkte så här: ´att det finns ju redan banor i Kinna´, men vi såg att det finns en efterfrågan och eftersom vi ändå har lokalerna så tänkte att vi kan använda ytorna. Vi kommer ju inte kunna ha någon officiell tävling eller så eftersom vi inte har fullt mått i takhöjd.

Det kanske blir roligare till och med?
— Det känns lite så. En som spelat mycket tennis sa att det passar honom bättre eftersom det blir snabbare. Vi har även haft en tränare här som upplever att man behöver vara lite duktigare för att spela hos oss eftersom det blir precision, inte bara med väggarna utan även med taket.



Du kanske även vill läsa:
Globen omvandlas till padelhall
Globen omvandlas till padelhall
Den här artikeln handlar om: