Foton: Blåkläder
Svensk Padel

De har en padelbana på jobbet — så ser det ut

ANNONS

`Tänk att ha en padelbana på jobbet, har nog många suckat när de ännu en gång möter en fullsatt bokningssida. 
För arbetarna på Blåkläder i Svenljunga är det numera en verklighet. Ni hörde rätt, en padelbana uppsatt på jobbet. 
Närmare bestämt på lagret sedan en dryg vecka tillbaka. 

— Det har tagits emot väldigt bra, vi har många padelentusiaster på jobbet. Det har nästan varit fullt sedan det blev klart och jag tror redan det är ungefär 30 personer som testat att spela, säger Kalle Larsson, som är global marknadschef för Blåkläder i Svenljunga. 

Att padel växer sig allt längre in folks medvetande börjar nästan bli uttjatat. Men när den dessutom har tagit steget in på arbetsplatsen — bokstavligt talat — då är det definitivt ett steg till. På Blåkläders centrallager i Svenljunga, som ligger utanför Borås, byggdes padelbanan klart förra veckan. Utrymmet, som ligger i en av Blåkläders fastigheter, är stort.

Privat. 

— Ja, vi har faktiskt utrymme för att bygga fler. Det totala utrymmet rymmer säkert 6 banor men vi har skapat utrymme för en bana tills vidare, fortsätter Larsson. 

Idén kom fram från någon av dem många padeltokiga personerna på jobbet, men marknadschef Kalle Larsson, väljer att lyfta fram ägaren Markus Gustavsson för att det blev av. 

— Han vill att vi ska ha det bra och kul på jobbet. Vi vet ju att att vi är lite på vischan också, så det är också ett sätt att locka hit folk. Padeln är en del av ganska många aktiviter vi har här. Utöver den har vi även ett crossfitgym och hunddagis. Idén kom från oss padelnördar men kom till tack vare att hans ledarskap bygger på att det ska finnas aktiviteter för personalen. 

— Vi tyckte också att det var ett bra läge, i och med pandemin lever vi just nu i ett negativt samhälle, där alla går lite på tå, fortsätter Larsson.

"Fullt från start"

Kanske låter idén som storslagen och svårgenomförd. Men faktum var att det inte var så svårt, berättar Kalle Larsson. 

— Vi slipade bort lite färg, det behövdes ingen större omställning. Vi hade förmånen att med enkla förändringar kunna montera banan i befintliga lokaler, om förutsättningarna är rätt krävs det omkring en kvarts miljon. 

Bokningssystemet går via företagets eget system för matleveranser. Där de nu har lagt till en flik för padel. Intresset är stort än så länge — och inte konstigt, än så länge är det gratis — att jämföra med de drygt 400 kronor det kostar att spela padel på i vanliga hallar. 

— Det har varit fullt från start. Många är intresserade, padelintresset har skjutit i höjden och nu är det snack överallt om att försöka hitta seriespel och hur man ska mixa ihop lag och så där. Jag tror ett 20 till 30-tal har varit där frekvent och lika många till utöver det. 

Framförallt är det många som hittat sporten för första gången. 

— Ja, och det har också varit tanken. Att hitta dem, inte frälsa de som redan är frälsta, utan att det ska bli så brett som möjligt. 

Har ni haft några problem än så länge?
— Nej, än så länge har det varit problemfritt. Vi har inte haft några hang-ups än så länge.

Den här artikeln handlar om: