Foton: Bildbyrån
Svensk Padel

Globen omvandlas till padelhall

ANNONS
Pandemin har ställt till det för arrangörer och evenemang som normalt sett håller till i Globen. Arenan, som stått tom, under en längre tid byggs nu om till padelhall.
- Det känns verkligen bra att vi tar vara på möjligheten att utnyttja en fantastisk lokal, som på grund av tråkiga omständigheter står tom, säger Peter Hansson, VD för Globen Padel.

Det råder stor brist på padeltider i Stockholmsregionen även trots att nya hallar dyker upp med jämna mellanrum. Nu är det även klart att man bygger padelbanor i Globen under tiden inga andra evenemang kan arrangeras i arenan.

Initiativtagarna till detta samt grundarna av Globen Padel är etablerade aktörer inom padel i Sverige, bland andra Peter Hansson och Thomas Arping från Svea Padel, Magnus Bubini från Popup Padel och J ́hayber Sverige, samt Patrik Höök och Frida Höök från Padler.se och NOX Sverige.

— Trots att det finns så många som 200 banor bara i Stockholmsområdet är det väldigt svårt att hitta tider för någon som vill spela padel spontant. Vi vet att efterfrågan på fler banor är enorm och förstår att ett sådant här centralt läge, med fantastiska kommunikationer, kommer att uppskattas, säger Frida Höök, delägare i Globen Padel.

Så kommer banorna placeras.Så kommer banorna placeras.Källa: Globen Padel

Totalt kommer Ericsson Globe att rymma 14 padelbanor, varav 2 singelbanor. 4 av banorna är väl tilltagna ytor runtomkring för att spelarna ska kunna röra sig fritt utanför buren under spel. Padelbanorna kommer ha en takhöjd på hela 85 meter.

Projektet i Globen är tidsbegränsat då man abbonerar arenan fram tills de publika eventen kör igång igen. Man beräknas öppna dörrarna senast den 1 november.

Den här artikeln handlar om: