Thomas Ravelli.
Bildbyrån
Svensk Padel

Thomas Ravelli allvarligt skadad på padelbanan

ANNONS

Fotbollsikonen Thomas Ravelli har i en intervju med Sportbladet berättat om en allvarlig ögonskada han ådrog sig på padelbanan. 
Fem månader efter incidenten är den tidigare landslagshjälten ännu inte återställd. 

— Det gjorde rejält ont och det tog nog några sekunder innan jag förstod hur allvarligt det var. Jag såg ingenting och var helt blind på det vänstra ögat i tio minuter, säger han i en intervju med Sportbladet. 

Det var i maj som olyckan inträffade. Ravelli, som har erfarenhet av andra racketsporter som squash och tennis, spelade padel med kompisar när olyckan skedde. 

— Det var en så löjlig grej. Jag skulle ta emot en serve. Bollen tog på mitt racket och flög upp i ansiktet på mig. Det var maximalt oflyt, berättar han för Sportbladet. 

Skadan har medfört stora problem för Ravelli och det bekräftades senare av Berlins ödem som gjorde att han fick näthinneavlossning. 

— Det har varit en jobbig tid. Jag kan köra bil men gör det mer försiktigt. Jag har inte samma breddseende. Det var jäkligt obehagligt när jag gick omkring med ett ständigt tryck inne i ögat. Jag har dubbelseende när jag tittar åt sidan, nedåt och uppåt, men inte när jag tittar rakt fram. Synfältet är också mycket smalare, fortsätter han. 

Han berättar också att han är tveksam om han kommer att ge sig ut på padelbanan igen.

Du kanske även vill läsa:
Martin Melin: "Bra record med Magnus Hedman"
Martin Melin: "Bra record med Magnus Hedman"
Barsom jagar nya titlar med Djurgården: "På sikt ska vi slåss om SM-guldet"
Barsom jagar nya titlar med Djurgården: "På sikt ska vi slåss om SM-guldet"
Den här artikeln handlar om: