Foton: Bildbyrån
Fem frågor

Karin Frick: "En sport som är här för att stanna"

ANNONS

I PadelDirekts artikelserie ”Fem Frågor” intervjuas padelspelande kändisar i kortformat.


Vem: Karin Frick 
Gör: Jobbar som sportjournalist på Discovery 
Ålder: 40
Bor: Trosa

1) Varför började du spela padel?
— Jag tror att det var Jonas Björkman som bjöd in mig någon gång för några år sedan och jag tyckte som så många andra att det var riktigt kul.

2) Många tennisveteraner tycker att padel är en "fjantsport", vad känner du för sporten som för detta tennisspelare?
— Jag tycker verkligen inte att det är en fjantsport. Gillar att det är en sport som alla lätt kan lära sig och ha behållning av. Jag tycker däremot, som före detta tennisspelare, att det var mycket svårare än jag trodde. Man har delvis fördel av att ha spelat tennis, men på ett sätt inte. Väggarna har varit utmanande att "ta in". 

3) Om du får välja, vem spelar du helt med och varför?
— Idag spelar ju väldigt många av ens vänner och det blir en del spel med kollegor i branschen. Det är roligt att spela med de som är lite bättre för då lär man sig mer och hamnar i mer "utmanande situationer" som utvecklar ens spel.

4) Vad tror du om sportens framtid i Sverige?
— Jag tror att det är en sport som är här för att stanna och inte att det är en fluga — även om det säkerligen är lite av "nyhetens behag" just nu. 

5) Hur kan sporten bli ännu mer "TV-vänlig", tror du?
— Har sett lite för lite av det senaste årets produktioner. Jag programledde den första TV-produktionen i Sverige för två år sedan och då var det så nytt och man hade inte så mycket att jämföra med men det handlar ju mycket om att anpassa sig till det snabba spelet och både få överblicken men också närheten i form av de delikatesser som proffsen faktiskt levererar, samt lära känna sportens profiler.

Den här artikeln handlar om: