Montage: PadelDirekt och Linus Endahl
Padel-EM

Andréas Johansson om ”Släryd-gate”: ”Bör vara med i truppen”

ANNONS

När den svenska EM-truppen presenterades saknades talangen Willy Släryd vilket lett till kritik mot förbundskapten Jonas Björkman. Nu uttalar sig tränaren Andréas Johansson, som själv hade tagit ut 17-åringen i truppen. 
— Både här och nu och för framtiden så är det ett namn som bör vara med, säger han på sin Youtube-kanal. 

Efter att Jonas Björkman tagit ut sin 8-mannatrupp till EM på Sardinien höjdes mångas röster på sociala medier om att Willy Släryd borde ha varit uttagen. Även padelexperten Andreas Ehrnvall skrev en krönika på ämnet för PadelDirekt och kallade uttagningen för en skandal. 

Nu uttalar sig även Andréas Johansson på sin Youtube-kanal. På en fråga från en lyssnare angående ”Släryd-gate” svarar Johansson: 

— Även om Simon (Vasquez) hade varit med så hade Willy varit med i mitt lag. Det är där jag står, för det är en kille som har framtiden för sig, har haft bra resultat och krigat på internationellt, byggt upp internationell erfarenhet. Det är en kille som står för vad lagpadel är och gör ett väldigt bra jobb i veckorna. Både här och nu och framtiden så är det ett namn som bör vara i truppen. 

EM på Sardinien börjar på måndag. Ännu är inte grupperna lottade. 


Allt det senaste om Padel-EM 2024 följer du här. 

Den här artikeln handlar om: