Premier Padel

Gemma Triay om saknaden av WPT: ”Det var bekvämare för oss”

ANNONS

I slutet av augusti kom nyheten att Premier Padels ägare förvärvar World Padel Tour och att det blir en och samma proffstour. Nu efter fyra spelade turneringar så uttalar sig världstrean Gemma Triay om den nya touren. 

Det hade spekulerats länge och PadelDirekt hade tidigare rapporterat uppgifter som tyder på att Premier Padel och World Padel Tour slås samman under 2024. Men i slutet av augusti kom det definitiva beskedet: Premier Padels ägare Qatar Sports Investment köper upp World Padel Tour och blir det en och samma tour. 

Nu efter fyra spelade turneringar så uttalar sig världstrean Gemma Triay om den nya touren för tidningen Mundo Deportivo

— Det är en väldigt tajt kalender, jag tror inte att det är lätt att ha 25 tävlingar i år. Vi har bara haft fyra, vi är i början. Det finns många mycket positiva saker och andra som vi måste fortsätta att förbättra tillsammans. I slutändan är det faktum att det bara finns en tour positivt för alla, och även för åskådarna. Det var svårt att spela två tourer samtidigt, så det är mycket bättre att ha ett avtal mellan dem.

Hon berättar också om saknaden av World Padel Tour:

— Det var många turneringar här i Spanien och det var också mycket mer bekvämare för oss, och att spela på en fullsatt arena är alltid speciellt och unikt. Jag saknar också människorna, i slutändan blir man fäst vid alla arbetare. De gjorde ett spektakulärt jobb, ett jobb under tio mycket bra år. Nu hoppas vi att Premier Padel kan växa. 

Nästa Premier Padel-tävling avgörs under nästa vecka i Belgien.

Den här artikeln handlar om: