Internationell padel

EXTRA: Premier Padels ägare köper upp WPT — blir en och samma tour

ANNONS

Det har spekulerats länge, men nu är det klart. Premier Padels ägare förvärvar World Padel Tour och blir en och samma proffstour från och med nästa säsong. 

Nyheten om Qatar Sports Investments (QSI) förvärv av World Padel Tour kom under torsdagsförmiddagen genom ett pressmeddelande. Avtalet är kulmen på månader av förhandlingar mellan parterna och innebär att QSI förvärvar WPT:s affärstillgångar. Avtalet innebär också att de tvister mellan parterna löses och att den stora konflikt mellan QSI och WPT:s ägare Damm som omgärdat internationell padel under senare år kan få sitt slut. 

Från och med nästa säsong kommer en tour att spelas, under namnet Premier Padel och vara styrd av det Internationella Padelförbundet (FIP). 

”Historiskt ögonblick”

”Detta är ett historiskt ögonblick för padel, där de två ledande professionella padelturneringarna i slutändan kommer att förenas till en enda global Premier Padel-turnering under ledning av International Padel Federation - med start nästa år. Som den snabbast växande sporten globalt är QSI stolta över att vara med och driva utvecklingen av professionell padel över hela världen, och alltid sätta spelarna i centrum för vårt uppdrag att få sporten att växa överallt. Vi är mycket förväntansfulla inför nästa kapitel”, säger QSI:s ägare Nasser Al-Khelaïfi i ett pressmeddelande. 

Under 2023 kommer de respektive tourerna fullfölja säsongerna. World Padel Tour startades 2013 och den tidigare ägaren Damms ägare Demetrio Carceller Arce säger: 

”World Padel Tour går nu in i en ny fas under ledning av QSI, som kommer att bidra till att påskynda tourens internationella tillväxt”. 

Carraro: ”Två fantastiska tourer”

FIP-presidenten Luigi Carraro som hela tiden varit på Qatar Sport Investment och Premier Padels sida i konflikten mot World Padel Tour och Damm säger: 

”Som det styrande organet för padel världen över är vi mycket glada över att se att två fantastiska tourer samlas till en fantastisk global tour. International Padel Federation tackar Damm för deras stora bidrag till padeln genom World Padel Tour sedan starten 2013. Vi ser nu fram emot nästa fantastiska fas av utveckling och tillväxt av professionell padel under Premier Padel, vilket kommer att gynna hela padeln, inklusive de nationella förbunden och - viktigast av allt - spelarna och nästa generation."

Den här artikeln handlar om: