Premier Padel

Här är vinnarna av Premier Padel-tävlingen i Venezuela

ANNONS

Årets fjärde Premier Padel-tävling är avgjord.

Coello/Tapia mot Galan/Chingotto

För några veckor sedan kom beskedet att Ale Galan och Juan Lebron skulle gå skilda vägar. Ett av de bästa paren padelvärlden någonsin har skådat bestämde sig för att bryta. Tillsammans vann de 27 titlar på World Padel Tour och sex Premier Padel-titlar. 

Ale Galan tog beslutet och visste vem han ville inleda ett nytt samarbete med. Federico Chingotto var hans enda val berättade han tidigare i veckan: ”Just då var Fede det enda alternativet”.

Galan och Chingotto spelade sin första turnering tillsammans förra veckan i Venezuela. Paret tog sig till final där världsettorna Arturo Coello och Agustin Tapia väntade.

Tapia och Coello inledde med att vinna break men matchen tvingades avbrytas på grund av regn. När matchen återupptogs var Galan och Chingotto redo att utjämna ställningen. Det gjorde de och vann fem game i rad fram till 6-2, 1-0. Men Tapia och Coello visade sin styrka och vann andra set med 6-3.

Ett tredje set fick avgöra finalen. I den avgörande delen av matchen var Tapia och Coello starkast och tog hem matchen med 2-6, 6-3, 6-3.

Brea/Gonzalez mot Salazar/Icardo

På damsidan ställdes Delfi Brea och Bea Gonzalez mot Alejandra Salazar och Tamara Icardo.  

Delfi Brea och Beatriz Gonzalez vann semifinalen över Virginia Riera och Sofia Araujo i lördags med 6-4, 6-3. Salazar och Icardo hann bara spelade några game i semifinalen innan Claudia Fernandez tvingades bryta matchen.

Första set blev jämnt med långa dueller. Brea/Gonzalez inledde med att ta en 3-1-ledning men Salazar/Icardo utjämnade ställningen till 4-4. Därefter vann Brea/Gonzalez break och set.

Delfi Brea och Beatriz Gonzalez fick en bra start på andra set och tog en 4-0-ledning, men Salazar och Icardo gav inte upp utan närmade sig på resultattavlan. Till slut var Brea/Gonzalez starkast och vann matchen med 6-4, 6-3. 

Nästa Premier Padel-tävling avgörs i slutet av april i Belgien.

Den här artikeln handlar om: