Premier Padel

Ale Galan: ”Jag och Chingotto pratade i slutet av förra året”

ANNONS

Alejandro Galán har valt argentinaren Federico Chingotto som sin nya partner efter uppbrottet med Juan Lebrón. Nu berättar Galan om hans nya samarbetet för det spanska Instagram-kontot VeinteDiez.

Det har blivit dags för Ale Galan att inleda ett nytt samarbete efter fyra år med Juan Lebron. Han kommer att bilda par med Federico Chingotto. Paret kommer att spela sin första match i kväll.

Galan berättade om det nya samarbetet för det spanska Instagram-kontot VeinteDiez:

— Det är såklart mitt mål (att bli världsetta med Chingotto). Han har inte lyckats vinna många turneringar, även om han alltid har vunnit mot alla par så jag tror jag kommer kunna bidra med erfarenheter vid de viktiga matcherna så att vi kan vinna mycket. 

Han berättar även i intervjun att Chingotto var hans enda alternativ och att de pratade redan i slutet av förra året:

— Nej, just då var Fede det enda alternativet. Vi hade en pratstund i slutet av förra året, han vet att jag gillar hans sätt att spela och när jag träffade honom sa han att han gärna skulle starta ett samarbete med mig. Men det var inte rätt tid och det är svårt, kanske hölls jag tillbaka av det faktum att jag inte gillar förändringarna, säger Galan.

Alejandro och Federico Chingottos tränare kommer vara Jorge Martínez som har tränat Lebron/Galan på M3-akademin.

Den här artikeln handlar om: