Masterfinalen 2023
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Otroliga succén i sista matchen — säkrade första titeln

ANNONS

Det var nästan som en saga. 
Paquito Navarro och Federico Chingotto spelade sin sista match tillsammans och då vann de sin första titel. 

Paquito Navarro och Federico Chingotto inledde sitt samarbete i april och hade inför Masterfinalen som bäst tagit sig till final ett antal gånger. Det betydde att Paquito var påväg för första gången på tio år mot en säsong utan titel.

Paret meddelade inför tävlingen att de skulle gå skilda vägar efter Masterfinalen. Det betydde att Paquito och Chingotto hade en sista chans att vinna en titel tillsammans. Men för att göra det krävdes det en jätteprestation.

Paquito Navarro och Federico Chingotto stod för stor succé under gårdagen och besegrade världsettorna Agustín Tapia och Arturo Coello i semifinalen.

Vann första titeln 

I dag väntade final mot Ale Galan och Juan Lebron. En tuff uppgift mot ett par som har vunnit fem av åtta titlar sedan sommaruppehållet.

Men Paquito och Chingotto skulle lyckas förverkliga sin dröm. 

Paret briljerade i första set och släppte bara ett game. Andra set var jämnare på resultattavlan. Navarro/Chingotto inledde setet med att vinna break, men Galan/Lebron utjämnade ställningen till 4-4.

Men Paquito Navarro och Federico Chingotto tog tillbaka ledningen i gamet efter och kunde sedan serva hem titeln.

Resultatet skrevs 6-1, 6-4. 

Det betyder att Paquito Navarro inte går miste om en titel i år. Vinsten innebär också att Chingotto vinner sin andra titel i karriären. Första vann han på W.O. i finalen i Las Rozas 2020. 

Kan ha spelat sista matchen tillsammans

Ett par som hade det tufft på banan i dag var Ale Galan och Juan Lebron som kan ha spelat sin sista match tillsammans. 

Under förra veckan kunde PadelDirekt rapportera om uppgifter som pekar på att paret redan har bestämt sig för att gå skilda vägar. Det återstår att se.

Dagens final var den sista WPT-matchen i historien.

 


Arkiv: Heta duellen från Mastersfinalen: ”Madre Mia”

Den här artikeln handlar om: