Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Javi Garrido om nästa säsongs ranking: ”Jag tycker inte att det är så rättvist”

ANNONS

I slutet av augusti kom nyheten att Premier Padels ägare förvärvar World Padel Tour och att det blir en och samma proffstour. 
Nu talar Javi Garrido ut om den nya touren.

I slutet av augusti kom det definitiva beskedet: Premier Padels ägare Qatar Sports Investment köper upp World Padel Tour och från och med nästa år blir det en och samma tour. 

Den spanska tidningen Marca har intervjuat Javi Garrido som berättar om hur han upplevde tvisten mellan parterna. 

— Jag oroade mig inte. Jag visste att det skulle bli en lösning. Det finns människor som är ansvariga för det och jag har bara ägnat mig åt att tävla, vilket är mitt jobb. Vi vet fortfarande inte var vi ska spela eller hur många turneringar vi kommer att ha nästa säsong, men jag är säker på att vi kommer att få all information snart.

Spelaren berättar även att han är besviken på rankingsystemet för 2024 som framför allt kommer att baseras på FIP- och Premier Padel-tävlingar.

— Jag tycker inte att det var det mest rättvisa att göra. Jag har inte kunnat spela flera turneringar i Qatar Circuit (Premier Padel) på grund av olika omständigheter och nu är jag drabbad på grund av det. Jag är nummer 13 på World Padel Tour och nummer 20 på Premier Padel. Om jag hade kunnat spela de jag missade i Premier hade jag varit nummer 15 eller 16, men det är något som redan är bestämt och inte går att ändra, så jag får bara acceptera det.

Enligt arrangörerna för Bryssel Padel Open kommer 2024 års Premier Padel-schema att släppas 12:e december i år.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: