Premier Padel

Gemma Triay om nästa säsong: ”Formatet kommer att vara väldigt likt tennisen”

ANNONS

I slutet av augusti kom nyheten att Premier Padels ägare förvärvar World Padel Tour och att det blir en och samma proffstour. 
Nu talar Gemma Triay ut om den nya touren.

Det har spekulerats länge och PadelDirekt har tidigare rapporterat uppgifter som tyder på att Premier Padel och World Padel Tour slås samman under 2024. Men i slutet av augusti kom det definitiva beskedet: Premier Padels ägare Qatar Sports Investment köper upp World Padel Tour och från och med nästa år blir det en och samma tour. 

Den spanska tidningen Relevo har intervjuat Gemma Triay som berättar om sina förväntningar kring den nya touren. 

”Det har varit två väldigt kaotiska år med framväxten av Premier Padel och röran med World Padel Tour. I slutändan har det ordnats upp och nästa år kommer vi att ha en kalender med 24 evenemang och Mastersfinalen. Vi kommer att vara tvungna att spela de viktigaste turneringarna, men sedan kommer vi att kunna välja mellan de andra beroende på varje spelares förutsättningar. Formatet kommer att vara väldigt likt tennisen”.

Hon fortsätter:

”Jag tror att det kommer att bli ett före och efter med den nya touren. Vi har haft tre oslagbara Premier-turneringar, det är väldigt svårt att konkurrera med platser som Roland Garros”.

Triay: ”Nu är det dags att fortsätta växa”

Gemma Triay påpekar även World Padel Tours betydelse för sporten:

”Tack vare World Padel Tour är padeln där det är just nu. Det finns saker som de har gjort bättre och mindre bra, men jag kan säga att den utveckling som padeln har haft sedan WPT startade är otrolig. Vi måste vara medvetna om de turneringar vi spelade för flera år sedan och vad vi spelar nu. Arenorna är fulla, TV, videorecensioner, prispengar. Nu är det dags att fortsätta växa”.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: