Foto: A1 Padel Tour
A1 Padel

Årets första Grand Master-turnering — padeln intar New York i veckan

ANNONS

Det har blivit dags för årets höjdpunkt när det kommer till A1-touren: New York Grand Master.

I juli kunde PadelDirekt rapportera om att New York Grand Master i augusti sköts upp. Anledningen som nämndes var administrativa problem. Men några veckor senare meddelade A1-touren att tävlingen istället skulle avgöras i oktober.

Det har nu blivit dags för A1-touren att inta New York. En tävling som enligt A1-bossen Fabrice Pastor kommer att vara banbrytande. 

— Det är ett före och ett efter. När New York tar något och förbättrar det är det oändligt. När det gäller marknadsföring, när det gäller TV-bevakning. Det här är startskottet för något som vi har förberett under lång tid, sa Pastor tidigare till Marca.

New York Grand Master

Tävlingen inleds i dag med sextondelsfinaler och sedan går finalen av stapeln på söndag. Totalt kommer spelarna att göra upp om drygt 2 200 000 kr där vinnarna får drygt 420 000 kr var. 

Favoriter att vinna turneringen är Maxi Arce och Franco Dal Bianco som har varit säsongens stora giganter på A1-touren. Paret har vunnit åtta turneringar i år och jagar nu Grand Master-titeln i helgen.

Touren har inte hymlat med att det är på den amerikanska marknaden man satsar på och New York Yankees äger nu en del av A1-touren. I november kommer touren tillbaka till USA då tävlingen i Miami avgörs.

 


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: