Foto: World Padel Tour
Premier Padel

Paquito Navarro om nästa säsong: "Vi hoppas att det blir det första stabila året"

ANNONS

I slutet av augusti kom nyheten att Premier Padels ägare förvärvar World Padel Tour och att det blir en och samma proffstour. 
Nu talar Paquito Navarro ut om den nya touren.

Det har spekulerats länge och PadelDirekt har tidigare rapporterat uppgifter som tyder på att Premier Padel och World Padel Tour slås samman under 2024. Men i slutet av augusti kom det definitiva beskedet: Premier Padels ägare Qatar Sports Investment köper upp World Padel Tour och från och med nästa år blir det en och samma tour. 

Den spanska tidningen Sport har intervjuat Paquito Navarro som berättar om sina förväntningar kring den nya touren. 

—  Äntligen kommer vi att starta ett nytt projekt. Där det äntligen blir lugnare mellan spelarna och touren. Vi hoppas att det blir det första stabila året för padeln och där vi alla strävar åt samma håll, säger Navarro till tidningen.

 “WPT har fått den här sporten att växa”

Från och med nästa säsong kommer en tour att spelas, under namnet Premier Padel och vara styrd av det Internationella Padelförbundet (FIP). Navarro berättar vad han tycker den nya världstouren kan lära sig av World Padel Tour.

— Premier Padel måste inse varför relationen mellan alla spelare och World Padel Tour inte har lett till någon framgång eller god förståelse under hela denna tid. Eftersom touren är den stora promotorn av denna sport och har tagit padel till många platser, måste de ta hänsyn till alla sina spelare, folket och pressen och göra dem till en del av kretsen.

Han fortsätter: 

— Jag tycker att Premier Padel också ska lära sig att World Padel Tour har fått den här sporten att växa. Touren bör kopiera de bra sakerna och lära sig av misstagen. Och om Premier Padel kan göra båda sakerna förutspår jag verkligen en bra framtid för sporten. 

"De har räknat med oss"

Avslutningsvis så berättar Navarro att en framgångsfaktor för Premier Padel har varit att touren från början har lyssnat på spelarna:

— Alltid och från första början. Om inte, skulle det inte ha varit möjligt. De har räknat med oss när de fattat beslut. Det uppfyller kraven för att göra detta samarbete till en lång och hållbar relation.  


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: