Montage: World Padel Tour
Internationell padel

Arturo Coello om framgångsrika säsongen: "Det har skett en viktig förändring"

ANNONS

Agustin Tapia och Arturo Coello har minst sagt haft en framgångsrik säsong. Paret har nästintill varit ostoppbara och vunnit 14 tävlingar.
I en stor intervju med den spanska tidningen Mundo Deportivo talar världsettan om säsongen och kommande tävlingar.

Säsongens stora giganter, Agustín Tapia och Arturo Coello, har vunnit tio WPT-tävlingar och fyra Premier Padel-tävlingar under säsongen. Det har även resulterat i att Coello krönts som världsetta på båda tourerna. 

Nu talar Arturo Coello om säsongen med Mundo Deportivo:

— Jag är stolt och tacksam för den partner jag har, den familj jag har och alla de människor som står bakom mig. Även om rankingen visar att jag är ensam, så är vi båda nummer ett.

Han fortsätter:

— Det har skett en viktig förändring och jag pratar inte bara om spelet. Jag känner mig mer mogen på banan, mer av en man inuti den pojke som jag är. Vi löser svåra situationer, vi tar oss igenom väldigt viktiga lägen, det team vi har skapat är väldigt bra.

"Det här är ett omständligt år"

För några veckor sedan kom nyheten att Premier Padels ägare Qatar Sports Investment köper upp World Padel Tour och från och med nästa år blir det en och samma tour. Det innebär att det endast kommer bli en ranking nästa år.

Mycket tyder på att rankingen kommer att baseras på resultaten från 2022 och 2023 med fokus på Premier Padel-tävlingar. Det är därför oklart om Coello och Tapia inleder kommande säsong som världsettor.

— Det här är ett omständligt år och vi var tvungna att fatta ett beslut med rankingen och vi har försökt att göra det så objektivt som möjligt. Agustín kunde inte spela flera Premier-turneringar förra året och det påverkar honom individuellt och oss som par, naturligtvis. Men vi vet vilket arbete vi gör och om vi nästa år kommer ut som tvåa eller trea, kommer vi att ha nya förhoppningar och mål, säger Coello till Mundo Deportivo

Tapia och Coello har endast förlorat en match på Premier Padel under säsongen. Världsettan berättar för tidningen att fokuset kommer bli på storturneringar som Premier Padel Major i Mexiko.

— De senaste tävlingarna har gått väldigt bra. I början av året, i Doha, förlorade vi mot Franco och Martin som gjorde det väldigt bra ifrån sig. Nu när vi vet hur rankningen går till måste vi fokusera mer på den Premier-tävlingarna som är kvar.

Han fortsätter:

— Majoren i Mexiko är säkert mycket viktig för resten av kalendern och för upplägget av nästa år, även nu Master i Madrid ..., vi måste vara mycket fokuserade fysiskt och mentalt för resten av säsongen, säger Arturo Coello avslutningsvis till Mundo Deportivo.


ARKIV: Sjuka bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: