Premier Padel

Premier Padel-chefen: Då drar touren igång nästa år

ANNONS

Premier Padels ägare förvärvar World Padel Tour och blir en och samma proffstour. Nu talar den kommersiella chefen för Premier Padel ut om touren nästa säsong för den spanska tidningen Mundo Deportivo.

Det hade spekulerats mycket och PadelDirekt har tidigare rapporterat uppgifter som tyder på att Premier Padel och World Padel Tour slås samman under 2024. Men i slutet av augusti kom det definitiva beskedet: Premier Padels ägare Qatar Sports Investment köper upp World Padel Tour och från och med nästa år blir det en och samma tour. 

Den spanska tidningen Mundo Deportivo har intervjuat Rob Mitchell, kommersiell chef för Premier Padel, om nästa års tour.

— Samtalen har varit mycket produktiva. Jag har inte varit direkt involverad, men vi är glada över att vi har nått en överenskommelse och att de samtal som inleddes i januari har slutförts med den överenskommelse som vi delade i torsdags. Det finns nu många frågor att ta itu med för att planera för framtiden, men det här avtalet ger klarhet för sporten och gör det möjligt för oss att ta ett mycket viktigt steg mot att skapa den enda världstouren, säger Rob Mitchell till Mundo Deportivo.

Rob Mitchell avslöjar för den spanska tidningen att planen är att tillkännage nästa års kalender i oktober.

— Vår plan är att tillkännage turneringarna och schemat i oktober eftersom vi vill se till att spelarna, sändningarna och våra partners har tid att planera innan touren drar i gång i februari. 

Han fortsätter:

— Vi måste hitta en balans mellan den internationella närvaron och logistiken för touren, resorna för spelarna eller för teamet som arbetar bakom sporten. Det kommer att ta lite tid för oss att komma i ordning, men vi måste reservera något att kommunicera i oktober.


ARKIV: Sjuka bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: