Montage: World Padel Tour
Internationell padel

WPT-presidenten efter uppköpet: "Vi hade inte spelarna"

ANNONS

Under förra veckan kom nyheten att Premier Padels ägare förvärvar World Padel Tour och blir en och samma proffstour. Nu talar WPT-presidenten Ramón Agenjo ut om affären för den spanska tidningen Mundo Deportivo.

Det har spekulerats mycket och PadelDirekt har tidigare rapporterat uppgifter som tyder på att Premier Padel och World Padel Tour slås samman under 2024. Men under förra veckan kom det definitiva beskedet: Premier Padels ägare Qatar Sports Investment köper upp World Padel Tour och från och med nästa år blir det en och samma tour. 

Den spanska tidningen Mundo Deportivo har intervjuat WPT-presidenten Ramón Agenjo efter uppköpet som berättar att han blev förvånad från första början när spelarna inledde samtal med QSI och FIP i fjol.

— Vi blev förvånade, om jag ska vara ärlig, och vi var tvungna att ta hänsyn till avtalssituationen. Man måste ta hänsyn till att när säsongen börjar måste vi uppfylla våra åtaganden med arrangörer, leverantörer, sponsorer och hävda vår avtalssituation, säger Ramón Agenjo till Mundo Deportivo.

“Spelarna ville inte stödja förslaget”

Presidenten avslöjar för tidningen att World Padel Tour la fram ett förslag där spelarna inte var begränsade att spela på flera olika tourer. Men Agenjo menar på att spelarna inte accepterade förslaget. 

— Förra året skrev vi faktiskt kontrakt med bröderna Corretja för att skapa en tour där spelarna inte skulle vara begränsade så länge som turneringarna inte sammanföll. Spelarna ville inte stödja förslaget, vilket är anmärkningsvärt, och vi var tvungna att se till våra egna intressen.

“Vi hade inte spelarna”

Ramón Agenjo berättar för tidning att när de inte längre hade spelarna så började touren att lyssna på andra förslag.

— Vi hade inte spelarna och ville inte låta vårt intresse för padel dö och efter att ha lyssnat på många förslag, för vi har haft många, var det QSI som vi gillade mest. 

Han fortsätter:

— De (QSI) är professionella och seriösa och det tog inte lång tid att komma överens om att det var dags att få padel att växa. Vi var också överens om att vi knappt har några spelare som inte kommer från Spanien, Argentina eller Brasilien och att vi behöver utveckla spelare i nya länder i Europa och, framför allt, i Asien. Padel kan inte leva på traditionella namn, som jag säger.


ARKIV: Sjuka bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: