Montage: World Padel Tour
Internationell padel

Triay svarar på Salazars uttalande: "Saker och ting mellan oss var inte bra"

ANNONS

Gemma Triay har talat med den spanska tidningen Marca efter Alejandra Salazars uttalande. 
"Jag bestämde mig för att avsluta projektet med Alejandra på grund av vår personliga relation", sa hon.

Splittringen mellan Alejandra Salazar och Gemma Triay fortsätter att skapa rubriker. Efter Alejandras intervju med den spanska tidningen Marca har Gemma bestämt sig för att svara och ge sin version av händelseförloppet.

"Det har varit svårt för mig att avsluta projektet på det här sättet eftersom jag alltid har föreställt mig ett annat slut. Jag tog det här beslutet eftersom det påverkade mig personligen för mycket för att kunna prestera på banan", säger hon.

Personliga skäl

Triay klargjorde att skälen till hennes separation med Ale Salazar inte hade något att göra med spelet. Gemma avslöjade att problemen i deras partnerskap hade pågått ett tag, ända sedan mitten av 2022 när det inte gick så bra för "TriAzar"-laget.

"Saker och ting mellan oss var inte bra sedan mitten av förra året, precis när vi hade den stora nedgången, och vi sa många saker till varandra som påverkade oss och sårade oss personligen. Det var därför jag ville ha ett riktigt samtal med henne för att se om vi kunde vända på allt det där och börja om på nytt."

Även om Gemma ansåg att förhållandet var spänt, kunde hon inte förmedla det till Alejandra under det möte som de båda spelarna hade efter Premier Padel i Madrid.

"Jag skickade ett meddelande till henne på lördagen under Madrid P1 för att prata med henne. Jag satte mig ner med henne, och jag kunde inte säga: 'Du, Ale, låt mig ge dig ett svar efter Malaga'. I det ögonblicket var hon precis framför mig, och med tanke på allt vi hade gått igenom tvivlade jag och kunde inte göra det. Jag sa till henne: 'Ja, låt oss fortsätta'. På måndagen tränade jag med Marta (Ortega) och när jag var klar sa jag till henne att jag hade tänkt mycket och att jag hade bestämt mig för att fortsätta med Ale."

Ändrade beslutet

Gemma kände sig dock osäker på det beslut hon hade fattat och efter Malaga-tävlingen bestämde hon sig för att ta ett videomöte med Salazar och parets psykolog för att informera dem om att hon hade ändrat sig.

"På tisdag eftermiddag hade vi tre (Triay, Salazar och psykologen) ett videosamtal och jag berättade för dem att jag inte var bekväm med beslutet, att det inte var rätt och att jag inte var lycklig. Jag förstod att det inte var lätt att lämna allt det förflutna bakom sig. Jag föredrog att inte dra ut på det och göra saker värre. Det var inte ett trevligt möte för någon, och det var väldigt känslosamt, men vi bråkade inte och var inte respektlösa mot varandra. Direkt efter att det var slut, inom en halvtimme, ringde jag Marta (Ortega) för att berätta att jag stod fast vid henne."

Triay betonar i intervjun att skälen till separationen inte har något att göra med Salazars skada, och hon önskar henne det bästa i hennes återhämtning.

"Det som sårar mig mest är att det har antytts att separationen beror på hennes skada, och Ale vet att så inte är fallet. Jag tvivlar inte på att hon kommer tillbaka stark, jag känner henne mycket väl och jag har alltid sagt att hon är enastående. Jag vet att hennes förmåga att kämpa är unik och jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka i toppform, för jag önskar henne allt gott." 

Lästips: Salazar talar ut efter separationen: "Vi hade kommit överens om att hålla ihop"

 


ARKIV: Gonzales läckra konstslag.

Den här artikeln handlar om: