Notification

Varför gillar fotbollsvärlden Padel?

-- Detta är en annons. +18, stodlinjen.se --

Inte bara fotbollsspelare, även vadslagare och fans håller ett öga på denna rörelse. Det hjälper dem att förstå djupare om sporten de är passionerade för. Vadslagare vill till exempel samla och utvärdera all slags information för att få bästa möjliga förmatch- och oddset live. Endast utrustade med fullständig information kan de göra genomtänkta satsningar.

Fans, å andra sidan, vill veta varje detalj om spelarnas privatliv. Och en ny sport som deras favoritspelare stöder är definitivt något de vill läsa om.

Den sport som just nu tar fotbollsvärlden med storm är Padel. Den har blivit så populär att megastjärnor som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo ägnar sig åt den, och legendarer som David Beckham och Francesco Totti utnyttjar varje tillfälle att spela sporten.

Så vad är det som gör Padel till fotbollsspelarnas favoritsysselsättning? Låt oss ta reda på det
 

Ett bra sätt att lindra stress

För att bli bra på Padel måste du vara helt fokuserad. Det är bra om du är en fotbollsstjärna, för när du är helt fokuserad på Padel glömmer du din senaste förlust och andra saker som inte gick din väg på fotbollsplanen. Med andra ord, när du spelar Padel tänker du bara på Padel och inget annat. Du kan också slå bollen så hårt du vill om det får dig att må bättre.

Förbättrar uthållighet och koordination

Padel är en bra sport att börja spela om du vill förbättra din uthållighet och kondition. Visst, du måste vara i bra fysisk form för att spela fotboll. Men när du spelar Padel förbättrar du andra fysiska attribut som du kanske inte arbetar med under fotbollsträningen. 

Med Padel ökar du din acceleration, förbättrar styrka och flexibilitet och gör dina rörelser mer explosiva. Det hjälper dig att reagera snabbare och koordinera dina rörelser bättre.

Oroa dig inte för vädret

Harry Kane och Gareth Bale älskar att koppla av genom att spela golf. Och det är bra, eftersom golf också är en sport som förbättrar din koordination och hjälper dig att varva ner. Problemet med golf är dock att man inte kan spela det i dåligt väder. Det har aldrig varit ett problem med Padel.

Padel kan utövas både inomhus och utomhus. På soliga dagar kan du njuta av spelet i det fria. Och om det börjar regna, behöver du inte oroa dig. Om du har en inomhusbana kan du fortsätta att spela Padel. Denna flexibilitet är något som fotbollsspelare värdesätter mycket, och många har installerat inomhusbanor nära deras extravaganta residens för att säkerställa att de kan spela oavsett väderförhållanden.

Det gör dig till en bättre lagspelare

Padel liknar tennis. Men till skillnad från tennis, där du kan spela singel och dubbel, är Padel endast en lagsport. Du kan bara spela det med en partner. Och eftersom fotboll också är en lagsport kommer det alltid att hjälpa dig att spela i tandem med någon annan på fotbollsplanen också.

Som fotbollsspelare är det viktigt att förstå när det är dags att gå till handling och ta ledningen. Samtidigt bör du också kunna inse när det är lämpligt att ge plats för dina medspelare och passa bollen vidare. Padel speglar detta mönster till stor del. Det ger dig en arena att träna på att axla ansvar för dina beslut, samtidigt som det bidrar till att förbättra dina lagfärdigheter.