Lionel Messi.
Foto: Bildbyrån
Internationell padel

Leo Messis okända intresse: ”Jag gillar padel”

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic.
Carles Puyol.
Och nu Lionel Messi.
Det är inte vilka fotbollsprofiler som helst som faller för padel.

Världens kanske bäste fotbollsspelare fick i en intervju med argentinska dagstidningen Diario Olé frågan om han har någon okänd passion i livet.

— Jag gillar padel och att titta på tennis. Jag spelar ganska ofta padel med Pepe Costa (vän och rådgivare). Jag springer medan han får visa sina kvaliteter. Jag hinner inte spela jättemycket eftersom vi har match så ofta, men jag gillar det verkligen, säger Messi till Diario Olé

Listan med fotbollsstjärnor — och ex-stjärnor — som på löpande band träder fram som padelentusiaster kan göras lång. David Beckham, Frenkie De Jong, Thibaut Courtois, Francesco Totti, Gerard Pique, och Carles Puyol både gillar att spela och titta på padel.

Även Zinedine Zidane har dykt i padelsammanhang senaste dagarna. Enligt Padel-Magazine har han uttryckt att padel är perfekt aktivitet för att stärka ett fotbollslags sammanhållning.

Tidigare squashproffset Aixois Fabien Verseille och Zinedine Zidane.

Tidigare squashproffset Aixois Fabien Verseille och Zinedine Zidane. Foto: Padel-Magazine



Barcelonalegendaren Carles Puyol är den mest flitiga tävlingsbesökaren bland fotbollskändisarna, särskilt när det kommer till World Padel Tour. Puyol har faktiskt blivit god vän till Fernando Belasteguin.

— Det är viktigt att kändisar börjar spela och promota sporten. Att spelare som Carles Puyol, Gianluca Vacchi, Gerard Pique, Sergio Busquets, Iker Casillas, och Zlatan Ibrahimovic spelar och postar det på sociala medier. Puyol har blivit en nära vän till mig och Bela, han gör mycket för sporten, sade Belas manager Teddy Puig nyligen i en intervju med Padel Alto.


Carles Puyol. Foto: World Padel Tour



Fotnot: I en tidigare version blev Messi felciterad. Vi översatte en artikel från analistaspadel.com, där ett citat blivit feltolkat. Den ursprungliga intervjun finns att läsa här.

Den här artikeln handlar om: