Internationell padel

Pablo Lima om World Padel Tour-bossen Lisandro Borges: ”Han påstår att jag är korrupt”

ANNONS

I en intervju med Mundo Deportivo pratade den brasilianska legendaren Pablo Lima om World Padel Tour-promotorn Lisandro Borges.
— Det gör mig ledsen att en person med den nivån av ondska är associerad med vår sport, sa Lima.

Efter att ha deltagit i World Padel League i Dubai gav den tidigare världsettan Pablo Lima en intervju till den spanska tidningen Mundo Deportivo, där han bland annat hänvisade till World Padel Tours kontroversiella promotor Lisandro Borges. 

Efter den sydamerikanska turnén, som leddes av Borges, sades mycket om den argentinska affärsmannen på grund av hans uttalanden om frånvaron av Galán och Lebron i La Rioja-turneringen.

Enligt Pablo Lima var Borges attityd vid den tiden något som gjorde honom ledsen han anser att det skadar sporten. 

— Det gör mig ledsen eftersom det han gör inte är rätt. Spelarna skickade sina läkarintyg, och om han tvivlar bör han vända sig direkt till WPT. Hittills har ingen brutit mot något eller blivit straffad. Det är något som gör mig ledsen eftersom han till exempel inte attackerar mig i intervjuer, men han gör det privat", kommenterade brasilianaren.

"Han säger att jag är korrupt"

Lima anklagar Lisandro Borges för att ha attackerat honom via privata meddelanden och bland annat kallat honom korrupt, vilket fick spelaren att blockera affärsmannen för att undvika att få "obehagliga meddelanden".

— Han skriver till mig på WhatsApp, säger att jag är korrupt, att jag inte längre slår någon, att jag är patetisk... Jag var tvungen att blockera honom för att slippa ta emot obehagliga meddelanden. Det gör mig ledsen att en person med den nivån av illvilja förknippas med vår sport."

"Jag är inte rädd"

I intervjun anklagar Lima också promotorn för att skicka sådana meddelanden till andra spelare på banan, ett faktum som han redan har kommunicerat till Players' Association.

— Jag bryr mig inte eftersom jag i min ålder inte är rädd, men jag är orolig för att han kan skicka den här typen av meddelanden till yngre spelare och skada dem mentalt. Jag gillar inte att vara i närheten av sådana människor, och det gör mig ledsen att han är i den krets vi spelar i", avslutade den brasilianske legendaren.

Du kanske även vill läsa:
WPT-bossen efter anklagelserna: ”Flera skumma situationer som han föredrar att inte berätta”
WPT-bossen efter anklagelserna: ”Flera skumma situationer som han föredrar att inte berätta”
Den här artikeln handlar om: