Internationell padel

Lisandro Borges svar till Pablo Lima: ”Flera skumma situationer som han föredrar att inte berätta”

ANNONS

Pablo Lima har gått ut i media och attackerat World Padel Tours promotor i Sydamerika, Lisandro Borges. 
Nu svarar Borges till PadelDirekt.  
— Lima och flera andra kontrakterade spelare ville bojkotta WPT:s sydamerikanska tour, säger han till sajten.

I en intervju med spanska Mundo Deportivo talade Pablo Lima öppet om hur World Padel Tours promotor i Sydamerika, Lisandro Borges, har trakasserat spelaren privat och kallat honom för korrupt. 

Uppgifter som Lisandro Borges nu replikerar till PadelDirekt via systersajten Padel Alto. 

— Mitt utbyte av privata chattar med honom berodde på flera skumma situationer som han föredrar att inte berätta, och han minns dem, och hans tillbakadragande från den sydamerikanska turnén och påhittade skador. Det som hände var att Lima och flera andra kontrakterade spelare ville bojkotta WPT South American Tour.

Han fortsätter:

— Elva par tog sig ur La Rioja, tio i Chile och tio i Paraguay. Aldrig tidigare i padelns historia har man sett en skandal av en sådan dimension. Sådan hänsynslöshet har inget namn, attackerar en tour, dess sponsorer, arrangörer och de människor som idoliserar dem.

Enligt Lisandro Borges började konflikten när han var på väg att lansera sin egen tour, som skulle heta Padel Players Tour (PPT). Upplägget diskuterades med spelarna under World Padel Tour-turneringen i Buenos Aires 2021 som Lisandro Borges var ansvarig för.

— Flera frågor diskuterades, bland annat begäran om fyra miljoner euro för PPA att fördela, med löfte om att de, efter att ha fått pengarna, skulle underteckna sin associering med den nya banan.

Avtal med Premier Padel, QSI

Han fortsätter:

— Från första stund, och i samförstånd med advokatbyrån och den ekonomiska gruppen, drogs slutsatsen att de kontrakt som tecknats med WPT måste uppfyllas av spelarna och att exklusivitetsklausulen skulle kunna omprövas. Där bekräftade spelarna sin önskan att bryta med WPT genom att bryta mot kontrakten och inte underteckna något avtal mot leveransen av den stora summan pengar, så logiskt nog beslutade gruppen att inte leverera den.

— Det paradoxala är att vi efter några dagar upptäckte att avtalet med Premier QSI redan var klart. 

Lisandro Borges har tidigare gjort kontroversiella uttalanden mot spelare som Ale Galan och Juan Lebron.

Den här artikeln handlar om: