INTERNATIONELL PADEL
Montage: Bildbyrån och Studio Padel
FIP-turnering

Knutsson och Olsson kamperar ihop — flera svenskar tävlar i Malaga

ANNONS

I veckan avgörs ytterligare en FIP-tävling, den här gången i Malaga. Flera svenskar är anmälda till tävlingen, Albin Olsson och Calle Knutsson spelar tillsammans igen. 

FIP-touren är på plats i Malaga, Spanien för att FIP Promotion Diputacion Malaga ska gå av stapeln. Promotion är den lägsta kategorien av FIP-tävlingar och ger 10 poäng vid titel-vinst. 

Under morgondagen drar kvalet igång, doldisen Viktor Svensson och spanska partnern David Moreno deltar. Under förra året rapporterade PadelDirekt om Viktor Svensson som kom från ingenstans och tog sig vidare på WPT Mallorca Challenger. Nu är paret tillbaka i tävlingskretsen och kliver in i kvalet i morgon eftermiddag som seedade.

Dob Engström kliver direkt in i huvudturneringen tillsammans med partnern Ionian Carballo Hernandez. Paret spelar sextondelsfinal mot Pablo Crespo Bernal och Luis Sanchez Falcon på torsdag.

Förstaseedade i turneringen

Förstaseedade är Simon Vasquez och Cayetano Rocafort som spelade FIP i Egypten under förra helgen. Nu väntar en ny utmaning, paret möter Hugo Lorenzo Serrano och Alfonso Diaz Ponce på torsdag i sextondelsfinalen.

Albin Olsson och Calle Knutsson kamperar ihop under helgens tävling. Paret är rankade sjunde av alla deltagande par.

— Det var en tävling i Malaga och då bjöd jag in Albin till att lira. David Fernandez som jag har spelat med innan har en skadepaus, så det funkade perfekt och Albin var väldigt taggad så det ska bli superskoj, säger Calle Knutsson till PadelDirekt.

Olsson och Knutsson möter Diego Garcia och Oscar Alabort i sextondelsfinalen.

 


Arkiv: Superboll på Swedish Padel Tour 

Foto: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: