WPT Challenger Mallorca
David Moreno och Viktor Svensson.
Foto: WPT Challenger
World Padel Tour

Okände svensken tar enkelt andra raka segern — berättar om succén på WPT

ANNONS

Doldisen Viktor Svensson och hans spanska partner såg till att ro hem även den andra matchen i WPT-kvalet på Mallorca och nu väntar Pre Previa-final på måndagskvällen.
— De vi slog ut var förstaseedade i Pre Previan, säger han till PadelDirekt.

Tidigare på måndagen rapporterade PadelDirekt om 30-årige Viktor Svensson som kom från ingenstans och tog sig vidare på WPT Mallorca Challenger i går. Nu har han och David Moreno tagit sig vidare ännu ett steg — till Pre Previa-final.

— Vi spelade en väldigt bra padelmatch, det bara flöt på. Jag känner ganska många som spelar på touren så vi har fått en del scoutingrapporter och är bra förberedda, Viktor Svensson.

I den andra omgången av förkvalet (Pre Previa) var Svensson/Moreno stora underdogs men det blev en klar seger i raka set trots det. Inför debuten på WPT i går så var Ängelholms-Svensson nervös.

Därför är han okänd

— Det var lite nervöst, det var ju min chans att plocka poäng för att kunna komma in i fler tävlingar framöver, säger Viktor Svensson.

Hur kom ni in i denna tävling?
— Först fick jag ett samtal från min partner i Malaga, han ville lira och hade en WPT-poäng sedan tidigare. Vi blev reserver och så hade de inte tillräckligt med lag tydligen, så WPT ringde på fredagen och då var det bara att boka vi flyg hit.

Viktor Svensson är bror till SPT-spelaren Filip Svensson och tidigare tennisspelare. Att han är okänd i padel-Sverige handlar främst om att han bott utomlands senaste 10-15 åren, berättar han.

— Nu har jag och tjejen bott i Malaga i ett och ett halvt, och innan dess bodde vi några år i Dublin.

Studier tog honom från Sverige till att börja med, och när Svensson tagit en Master i Business landade han ett jobb på Google i Dublin. Där var det inte lätt att bli bättre på padel…

— Där blev det nästan inget alls. Här i Malaga tog det lite tid att hitta rätt men nu kör jag på en akademi med ett bra gäng.

För lågt rankad för SPT

Hur mycket tränar du nu?
— Tre dagar i veckan och oftast tävling på helgen.

Varför blev det just Malaga?
— Tjejen ville i från Dublin till värmen och beachen. Så det var inte för padeln men jag hade full koll på att padeln är stor här, jag visste lite vad jag gav min på haha.

Skåningen var en stor tennistalang i ungdomsåren men satsade aldrig på seniornivå. Nu vill han tävla på elitnivå i padel, men det är en karriär som kommer i andra hand. Han börjar bli sugen på att visa up sig i en A-klass i Sverige.

— Nä, jag har ingen tävling i Sverige planerad i dagsläget. Rankingen gör det lurigt för mig, om jag får ett wildcard till en A-klass och känner att jag vill ta ut semesterdagar.

Sin spelstil beskriver han så här:

— Bra fråga... jag är nog rätt lik brorsan, många säger att vi är kopior. Relativt stabil, inte så mycket misstag, bra forehandvolley. Stark fysiskt så bra i långa bolldueller


Arkiv: Se Ida Jarlskogs läckra slag från SPT 2

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: