Montage: Premier Padel.
Foto: Premier Padel
Internationell padel

Sanyo Gutierrez efter uppbrottet med Fernando Belasteguin: "Födda att vara rivaler"

ANNONS

Efter den överraskande separationen från Fernando Belasteguín berättar nu Sanyo Gutierrez i en intervju med tidningen Marca om orsakerna till parets separation.
— Jag måste tävla, spela och känna mig delaktig. Det har varit två månader då jag har känt mig väldigt, väldigt långt borta, säger argentinaren.

När Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez återförenades i en 2.0-version inför säsongen 2023 var det inte många som förutspådde en så kaotisk omstart för duon.

Av olika anledningar har argentinarna bara deltagit i tre av de sju turneringar som hittills har spelats. Även om resultaten inte har varit dåliga, med en final i Premier Padel som höjdpunkt har bristen på spel varit lidande, enligt Gutierrez. 

— Jag måste tävla, spela och känna mig delaktig. Det har varit två månader då jag har känt mig väldigt, väldigt långt borta. Jag funderade på hur det gått och hur det gick för laget, och jag bestämde mig för att gå skilda vägar, säger spelaren från San Luis till Marca.

Han fortsätter: 

— Under 2021 missade jag turneringar eftersom Bela blev skadad. År 2022 missade jag också eftersom Tapia inte kunde spela Premier... och det är samma sak nu. Dessa saker beror inte på mig och jag måste hitta ett sätt att fortsätta tävla.

"Granada var lite av en chock"

Foto: Premier Padel 

Beslutet att inte delta i Granada Open fattades av Fernando Belasteguin i sista stund, när Sanyo redan var på plats. Det blev droppen för Gutierrez. 

— Granada-grejen var det som fick mig att fatta beslutet. Det var lite av en chock, jag gillade inte det som hände... Jag föredrar att ta ett steg åt sidan då.

Årets kaotiska start, med skador och frånvaro från turneringar, väckte dåliga minnen för Sanyo från hans första period med Bela. 

— Den förde tillbaka många dåliga minnen från den första sejouren. På den tiden var jag tvungen att missa två Masters. Jag spelade med min brorson utan att träna, vi (han och Bela) spelade i Valencia och sedan lämnade han mig. Jag berättade det ärligt för honom och han förstod. Vi är inte längre två barn som kan "kasta bort" ett år.

”Vi är födda för att vara rivaler”

Foto: Premier Padel

Efter två misslyckade försök att samarbeta med Belasteguin tror Sanyo att det som förenar dem är att vara på olika sidor av banan. 

— Vi har insett att vi är födda att vara rivaler. Vid många tillfällen i våra karriärer har vi förbättrat varandra på olika sidor av planen. Vi har försökt, men det har inte fungerat någon av gångerna.

Han avslutar:

— Det är svårt att avsluta ett projekt, men när jag väl har bestämt mig ser jag på min egen väg. Jag hoppas att Bela återhämtar sig väl och avslutar sin karriär så friskt som möjligt. Jag är mycket glad över att få arbeta med min nya partner.

Efter separationen kommer Sanyo nu att para ihop med Momo Gonzalez. Duon kommer att debutera nästa vecka vid WPT Bryssel Open som fjärde-seedade i turneringen.

Den här artikeln handlar om: