INTERNATIONELL PADEL
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Triay och Salazar om Premier Padel: ”Lång och tråkig process”

ANNONS

I en intervju med Mundo Deportivo gav Gemma Triay och Alejandra Salazar sin syn på saken för första gången efter att damklassen kommit in i Premier Padel.
— Det har varit en lång och tråkig process, men var och en har sin egen åsikt, sade spanjorerna.

Den här säsongen kommer damerna äntligen att göra sin efterlängtade debut i tävlingen vid den italienska majorn.

Gemma Triay och Alejandra Salazar talade med den spanska tidningen Mundo Deportivo om damernas debut i den QSI-ägda (Qatar Sports Investment) kretsen.

Världsettorna anser att beslutet att delta i Premier Padel har tagit för lång tid. Enligt dem har huvudorsaken varit att många av spelarna varit försiktiga när det gäller risken för stämningar från WPT.

— Det har varit en lång och tråkig process, men alla har sin egen åsikt. Det har alltid funnits rykten om stämningar från WPT. Förra året var en lång väntan och i slutändan har det faktum att stämningarna avvisades varit avgörande för beslutet", säger Salazar.

"Premier kommer först"

Med damernas deltagande i Premier Padel-tävlingarna kommer turneringskalendern för den här säsongen att vara extremt fullspäckad. Inför detta scenario kommer världsettorna inte att tveka om de måste välja vilken tävling de ska prioritera.

— Vi kommer garanterat att spela i Rom och vår tanke är att vara med i alla tävlingar. Men Premier måste prata med arrangörerna. Prioritet är att spela alla Premier-turneringar. Om vi måste välja kommer Premier först, eftersom det kommer att vara den som troligtvis tar över från WPT ", förklarade Triay.

I början av säsongen 2022 mottogs nyheten om lika prispengar mellan herrarnas och damernas klasser på World Padel Tour med stor entusiasm. Fast i det nya förslaget som WPT erbjöd spelarna var det återigen stor skillnad. 

I Premier Padel kommer denna jämlikhet i prispengar mellan herr- och damklasserna endast att gälla för två turneringar. För Triay och Salazar kommer förmodligen prispengarna så småningom att jämnas ut i båda klasserna.

— Det kommer att vara jämlikhet i två Majors, ja, men inte i resten enligt avtal. Tanken är att nå jämlikhet, men vi har inte turen att få det ännu. Vi uppnådde inte heller jämlikhet med det nya WPT-förslaget och kanske hade det gjort oss starkare, sade Triay.


Arkiv: Tello visar sin klass – avgör två raka bollar

Den här artikeln handlar om: