Premier Padel

Uppgifterna bekräftade — damspelarna börjar spela Premier Padel: ”En stor glädje”

ANNONS

Damspelarna är nu redo att delta i Premier Padel. Det bekräftar QSI:s ägare och investeraren bakom touren, Nasser Al-Khelaifi, till spanska Marca. 
Första tävlingen för damerna blir i Italiens Major. 

Tidigare idag rapporterade PadelDirekts internationella systersajt, Padel Alto, att de bästa spelarna på damtouren har undertecknat ett avtal med Premier Padel och kommer att spela från och med nästa tävling, Italiens Major. 

Enligt uppgifter från spanska Mundo Deportivo har 94 av 100 topp-spelarna på rankingen skrivit under avtalet med Premier Padel.

Senare under fredagen bekräftade Nasser Al-Khelaifi nyheten. Personen bakom Qatar Sports Investment (QSI), som står bakom FIP och Premier Padel, gav tillkännagivandet under ett tal vid Marca Sports Weekend i Malaga på fredagen.

"Vi är stolta över att kunna meddela att damerna kommer att ansluta sig till Premier Padel-touren, det är en stor glädje för oss", förklarade han under talet.

Italiens Major, som hålls i Rom den 10-16 juli, blir den första turneringen där Premier Padel kommer att ha både män och kvinnor med i startfältet. 

Samtal mellan PP och WPT

Efter flera månaders förhandlingar har damspelarna via sina jurister accepterat förslaget från Premier Padel och kommer att kombinera spel i både Premier Padel och på World Padel Tour.

Samtliga spelares kontrakt löper efter denna säsong ut med World Padel Tour. Det pågår nu samtal mellan WPT och Premier Padel om hur det blir nästa säsong. Det är ännu okänt vad dessa samtal har lett till.

Den här artikeln handlar om: