Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Efter separationen: "Kan man förbättra sig med annan partner gör man det"

ANNONS

Efter Alex Ruiz beslut att lämna Momo Gonzalez talade den Malaga-födde backhand-spelaren för första gången om splittringen i en intervju med Marca.
— Jag förväntade mig inte det, säger Gonzalez till tidningen. 

Uppbrottet mellan Navarro och Tello resulterade i många partnerbyten inom touren. Ett av dem var Momo Gonzalez och Alex Ruiz. Efter att ha fått ett samtal från Juan Tello om att bilda ett nytt partnerskap bestämde sig Alex Ruiz för att lämna sin nuvarande partner för att slå sig ihop med den argentinske spelaren.  

I en intervju med den spanska tidningen Marca berättar Momo Gonzalez om hur han reagerade på nyheten om sin tidigare partners beslut.

— Jag hade inte väntat mig det. Jag trodde att vi skulle fortsätta. Ändå är det ett helt förståeligt beslut eftersom det (Tello) är en spelare han gillar och tror att han kan uppnå bättre resultat. Det här är sporten, det är ett arbete. Om man ser att man kan förbättra sig med en annan partner, så gör man det eftersom man är ute efter ge sig själv fördelar, sade Momo.  

Ruiz och Gonzalez hade positionerat sig som ett av de starkaste paren på banan. Enligt Momo Gonzalez visade duon en stark utveckling och hade ambitioner för stora saker.

— Jag tror att våra spelstilar stämde väl överens, vi skulle ha klarat oss bra tillsammans. Jag vet inte om vi skulle ha gjort det bättre än Ruiz/Tello eller Yanguas/Momo partnerskapet nu. Om det har skett en förändring är det för att han tror att han kommer att göra det bättre, och det är allt. Det är ingen stor sak.

"Vi var enade."

Paret hade lyckats uppnå en unik relation både på och utanför planen. Detta överfördes omedelbart till allmänheten, som snabbt sympatiserade med dem. Nyheten om separationen fick sociala medier att snabbt översvämmas av kommentarer som beklagade uppbrottet av Malaga-duon. 

— För fansen är det normalt men det de såg från oss var ingen lögn. Vi utstrålade mycket glädje och det var tydligt att vi var förenade. Kanske var det en chock för fansen av den anledningen, och det är logiskt.

Gonzalez väljer nu den unga spanska talangen Mike Yanguas som ny partner.

— Vi började titta på olika alternativ och jag började ringa runt för att se om jag kunde hitta ett bra projekt och en bra partner, och jag tror att jag har lyckats med det."

Momo Gonzalez kommer att debutera tillsammans med Yanguas i dag som det toppseedade paret i WPT Open 500 i Reus. I sin första match ställs de mot Daniel Windahl/Jose Solano.


Arkiv: Coello med makalös räddning: "Det är inte möjligt"
 

Den här artikeln handlar om: