Foto: World Padel Tour (montage).
Internationell padel

Summering: Här är de tio nya lagen på världstouren

ANNONS

De senaste veckorna har det hänt mycket på herrsidan av världseliten efter separationen mellan Paquito Navarro och Juan Tello. Många rykten och spekulationer har dykt upp i media. 
PadelDirekt klargör här vilka som bildar par framöver.

Paquito Navarro/Federico Chingotto

Inte långt efter att bomben briserade att Paquito Navarro och Juan Tello bryter upp rapporterade PadelDirekts systersajt Padel Alto via källor att Navarros nästa partner blir Federico Chingotto. Den spanska sajten Relevo bekräftade sedan att paret var redo att spela tillsammans.

Nyheten är ännu inte officiell, men allt tyder på att Paquito Navarro och Federico Chingotto, som har tränat mycket tillsammans, kommer att börja spela tillsammans. Spelarna kommer inom kort att tillkännage partnerskapet, som börjar i Granada Open.

Federico Chingotto lämnar därmed Javi Garrido.

Juan Tello/Alex Ruiz

Samtidigt har trovärdiga källor rapporterat att Juan Tello och Alex Ruiz blir ett par. Den argentinska webbplatsen Olé avslöjade sedan att det är bekräftat och att paret kommer att göra sin första start i Granada Open.

Alex Ruiz har officiellt meddelat sitt avsked från Momo Gonzalez.

Javi Garrido/Jon Sanz

Javi Garrido, som blir lämnad av Federico Chingotto, kommer att spela med Jon Sanz från och med nu. Detta innebär att Sanz lämnar den spanska talangen Javi Leal efter ett kort och misslyckat samarbete.

Paret har meddelat sitt avsked på sociala medier.

Momo Gonzalez/Mike Yanguas

Momo Gonzalez kommer att spela med den unga spanjoren Mike Yanguas. Det blir även denna gång ett Malaga-par, precis som med Gonzalez tidigare samarbete med Alex Ruiz.

Paret kommer att börja spela tillsammans redan i WPT 500 i Reus och går in i turneringen som första-seedade. I första matchen ställs de mot Daniel Windahl/Jose Solano. Mike Yanguas lämnar därmed sitt samarbete med Alex Arroyo.

Javi Leal/Juan Belluati

Javi Leal och Juan Belluati har tillkännagivit sitt nya samarbete. Paret kommer att göra sin debut i turneringen Reus 500.

Belluati lämnar därmed sitt partnerskap med Miguel Lamperti.

Miguel Lamperti/Tino Libaak

Det skiljer 27 år mellan den unge Tino Libaak och den legendariske Miguel Lamperti. Precis som med Arturo Coello tar Lamperti den unga talangen under sina vingar under argentinarens första år på World Padel Tour.

Libaak lämnar därmed sitt partnerskap med talangen Leo Augsburger. Tillsammans nådde de en sensationell final i La Rioja Open tidigare under säsongen.

Leo Augsburger/Javi Rico

Leo Augsburger avslöjade för PadelDirekts systersajt, Padel Alto, att hans nya partner blir Javi Rico, som lämnar Jorge Ruiz.

"Det är bekräftat att jag kommer att spela med Javi Rico. Med Pablo (Crosetti) anser vi att det är det bästa alternativet", sade Augsburger i intervjun med Padel Alto.

De kommer att göra sin debut i Granada Open.

Alex Arroyo/Pablo Cardona

Mike Yanguas lämnar Alex Arroyo efter ett kort samarbete. Men Arroyo har lyckats hitta ett riktigt fynd i den unga 18-åriga talangen Pablo Cardona, som i år har gjort ett stort avtryck tillsammans med Ivan Ramirez.

Cardona lämnar Ramirez efter endast fem turneringar. Det nya paret debuterar i Reus 500-tävling. 

Ivan Ramirez/José Rico  

Ivan Ramirez tog inte beskedet från Pablo Cardona på bästa sätt och sa bland annat att han ”inte kunde gå in i andras huvuden” om beslutet. 

Hans nya partner är nu José Rico. Paret kommer att göra sin debut i nästa World Padel Tour 500 i Reus. Paret går in som fjärde-seedade.

José Rico lämnar därmed partnerskapet med Salva Oria.

Jorge Ruiz/Salva Oria

Salva Oria kommer att spela med Jorge Ruiz från och med nu. Paret kommer att debutera som elfte seedade par i tävlingen Reus 500.

Den här artikeln handlar om: