Foto: Privat
Swedish Padel Tour

Jonas Björkman spelar SPT2 med sonen

ANNONS

I helgen spelas årets andra deltävling av Swedish Padel Tour. Förbundskaptenen Jonas Björkman deltar med sin son Max Björkman.

Det tidigare tennisproffset Jonas Björkman, 50, spelar årets andra SPT-deltävling med sin son Max Björkman, 20.

Far och son-paret spelade SPT Challenger förra helgen och tog sig hela vägen till en final. I den avslutande matchen blev motståndet i form av Erik Olsson och Gustav Berlin för tufft. Parets framgång resulterade i en plats i SPT2. 

— Det är jättekul och det ska bli fantastiskt roligt att spela med Max. Han har ju inte tävlat på ett år och bestämde sig i höstas för att sluta med fotbollen för att försöka satsa lite mer på padel, säger Jonas Björkman till PadelDirekt.

Han fortsätter:

— Jag lovade att jag skulle hoppa in när han inte hittade en partner. Nu har vi faktiskt spelat tre tävlingar och det har bara blivit bättre och bättre. Vid de senaste tävlingarna har vi faktiskt spelat riktigt bra ihop.

“Funkat väldigt bra”

— Vi skrattade nästan åt varandra när vi spelade för ett år sedan. Han är mer defensiv, jag är lite för offensiv. Vi kunde inte riktigt förstå hur den andra spelade. Nu hade han inga alternativ så han var tvungen att testa med mig igen. 

— Jag har kanske lärt mig att bli lite mer defensiv och anpassat mig bättre. Det är jättekul verkligen och det har funkat väldigt bra, säger Förbundskaptenen.

I första omgången av SPT2 spelar Jonas och Max Björkman mot Ozan Cildir och Olle Andersson. Matchen går av stapeln på fredag kl 17:00. 

— Det kommer bli supertufft, vi kan bara gå in och njuta. Det är ingen press. Utan vi ska bara in och ha väldigt kul och för Max del så är det en jättebra erfarenhet.

— Framför allt är det fantastiska matcher, förhoppningsvis mer än en. Om inte så är det många bra matcher i platen. Vi ser verkligen fram emot helgen i Eskilstuna, säger Jonas Björkman avslutningsvis. 

Årets andra deltävling av Swedish Padel Tour spelas i Eskilstuna, Läs mer här.


Den här artikeln handlar om: