Foto: Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Guide: Så spelas årets andra SPT-tävling — Sverigeettan med ny partner

ANNONS

I helgen spelas årets andra deltävling av Swedish Padel Tour. Tävlingen spelas i Eskilstuna och startfältet är starkt, vilket kommer innebära många spännande matcher. 

Svenska Padelförbundet kommer under året att arrangera 7 SPT-deltävlingar och 1 avslutande final och på fredag drar årets andra deltävling igång. 

Helgens deltävling spelas på STIGA Sports Padel Center i Eskilstuna.

“Vi kan stolta och glada meddela att vi välkomnar hela den svenska padeleliten till STIGA Sports Padel Center i mars för att spela Cupra SPT 2”, skrev STIGA Sports Padel Center tidigare på Instagram.

Tävlingen drar igång på fredagskvällen med sextondelsfinaler. Lördagen startar med åttondelsfinaler på förmiddagen då de seedade paren kliver in i turneringen. Dagen avslutas med kvartsfinaler. På söndagen spelas semifinaler och finaler.

Nya par med internationella världspelare

Damsidan bjuder på många nya par med internationella världsspelare. Sverigeettan Baharak Soleymani kommer att spela med portugisiskan Margarida Fernandes, rankad 113 i världen. Doldisen Martina Malmqvist spelar ihop med italienskan Lorena Vano rankad 90 i världen. 

Spanjorskan Magdalena Pérez som tidigare har spelat SPT kamperar ihop med världspelaren Julia Polo, rankad 65:a i världen.

Årets första SPT-vinnare Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog som också vann Toyota Padel Open förra helgen deltar. 

Förbundskaptenen deltar med sin son

Startfältet är också riktigt starkt på herrsidan. Förstaseedade är det rutinerade paret Viktor Stjern och Pierre Bonfré som avslutade förra året med att vinna 3 SPT-titlar. Cayetano Rocafort och Daniel Appelgren som gick längst i årets första SPT-deltävling tävlar om ytterligare en titel. 

Semifinalseedade är Johan Fors och Linus Frost samt Anton Andersson och Albin Olsson.

Förbundskaptenen Jonas Björkman deltar också i helgens tävling tillsammans med sin son Max Björkman.

Se lottningen här.


Fakta: Swedish Padel Tour deltävling 2 2023

Var: STIGA Sports Padel Center - Eskilstuna
När: 24-26 mars
Biljetter: Svenska Padelförbundet
Stream: Padel-Televison
Prispengar: 100 000 kr


ARKIV: Se välspelade bollen från SPT förra året.

Den här artikeln handlar om: