Simon Vasquez och Patric Persson.
Foto: Viktor Andersson & Johan Lilja (montage).
Svensk Padel

Simon Vasquez med skarp kritik mot svensk padel-journalistik: ”Skevt för svensk padel”

ANNONS

Simon Vasquez och Patric Persson riktar skarp kritik mot svenska padeljournalister i deras podcast.
— Det är därför man inte kan lägga någon vikt i vad de skriver, säger Persson i podcasten ”Padel med proffset och jag”. 

Simon Vasquez lyckades för första gången kvala in till en WPT-huvudturnering under förra helgen. Efter de stora framgångarna riktar padelstjärnan skarp kritik mot svenska padeljournalister i sin podcast “Padel med proffset och jag” som han driver med padelprofilen Patric Persson.

— De hör ju av sig till dig när du vinner. Men de hör ju aldrig av sig till dig när du förlorar. Och de har aldrig varit där på plats. Så ett: de har aldrig sett matchen. Två: de hör bara av sig till dig när du vinner. De skriver ändå om dig när du förlorar men de har ingen aning om matchen. De har ingen aning om vilka du möter. De har ingen aning om förutsättningarna och de har ingen aning om hur nära det var, säger Simon Vasquez i sin podcasten. 

Patric Persson fortsätter: 

— Det är också därför man inte kan lägga någon vikt i vad de skriver. Eller vad gubbamatörerna säger i sina podcasts, säger padelprofilen Patric Persson.

— Det är någonting jag tycker är skevt för svensk padel. För att de andra som är padelfanatiker som läser deras artiklar får ju en helt fel uppfattning av så mycket när det gäller internationell padel, fortsätter Vasquez.

”Skrämma lite och förstöra spelarna”

Simon Vasquez menar också att detta har en negativ inverkan på framtida padelspelare som är i början av sin resa mot toppen. 

— Det påverkar inte mig men jag tror att det påverkar vissa av de svenska spelarna som kanske kommer vilja börja spela större tävlingar, har höga ambitioner och är i början av sin resa. Så jag tror att just den biten kan förstöra dem eller skrämma lite och förstöra spelarna också till en viss del, säger Vasquez och fortsätter:

— Låt oss säga att jag är en ny satsande spelare internationellt och så kanske det går skit i tre tävlingar. Fast jag kanske ändå spelar bra och jag gör bra i från mig. Men rubriken är alltid torska första, torska första, torska första. Det blir liksom som att allt det där negativa du sitter och läser eller får höra, får ju dig att tvivla på något sätt.


ARKIV: Bela gör ovanligt misstag på matchbollen. 

 

Den här artikeln handlar om: