Premier Padel Doha
Foto: Premier Padel.
Premier Padel

Skön start för Windahl i årsdebuten — nu väntar världsettorna

ANNONS

Daniel Windahl är tillbaka på tävlingsbanan och det med besked. 
Han och Jose Solano besegrade argentinaren Federico Mourino och spanjoren Victor Mena i två raka set i 32-delsfinalen av Premier Padels Major-tävling i Doha. Siffrorna skrevs till jämna men övertygande 7-5, 6-4 för det svensk-spanska-paret.

Daniel Windahl har gjort sin något senarelagda tävlingsdebut efter fotskadan som stört honom. Att det var årsdebut för svensken syntes vid några få tillfällen, Windahl gjorde ett par enkla misstag när tajmingen inte var helt perfekt. 

Trots det var segern mot det 40-rankade paret tämligen övertygande. När det som mest behövdes, både i första set och i andra, trampade duon på gasen och la i en extra nivå. 

I första set vid ledning 6-5 kom paret tillbaka från 0-40-underläge och kunde vinna. Parets momentum var ännu tydligare i andra set och när det behövdes, vid 4-4-läge, kom återigen ett litet ryck; 5-4 och serve för att vinna matchen. 

Där var det inga problem. Windahl, i till synes riktigt fin fysisk form, fick till slut avgöra hela matchen med en stenhård smash. 

Windahls partner Jose Solano har redan tidigare på säsongen visat att hans form är riktigt bra och spanjoren var stabiliteten själv i den här matchen. 

I morgon, i den tredje matchen på centercourten, ställs Windahl/Solano mot självaste Ale Galan och Juan Lebron. Den första matchen startar 13.30 svensk tid. I samma turnering i fjol ställdes Windahl också mot superparet — då med Cristian Gutierrez som partner.


ARKIV: Stående ovationer efter otroliga bollen. 

Den här artikeln handlar om: