På bilden: Jose Solano och Luis Hernandez.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Succé för Windahls ersättare och Solano — vidare till huvudturneringen

ANNONS

Jose Solano blev tvungen att hitta en ersättare på grund av Windahls problematik med hälsenan. Det “provisoriska” paret stod för stora framgångar under helgen, när de tog en plats i huvudturneringen.

Daniel Windahl och Jose Solano kamperade ihop under hösten och stod för stora framgångar tillsammans. Tidigare berättade Daniel Windahl för Padeldirekt att han blir tvungen att avstå de första tävlingarna pga problem med hälsenan.

Det tråkiga beskedet för svensken betydde för Jose Solanos (65) del att han behövde hitta en ny partner för årets första tävlingar. Valet blev spanjoren Luis Hernandez (106).

Solano och Hernandez inledde tävlingssäsongen tillsammans under helgen i kvalet till La Rioja Open. Paret blev seedade, vilket innebar att de behövde vinna tre matcher för en plats i huvudturneringen.

Spelar ny match i kväll 

I första matchen mötte det nybildade paret Roberto Belmont (139) och Alex Cinca (156). Första set blev en längre historia som slutade med tiebreak-vinst för Solano och Hernandez. Andra set blev en snabb historia som slutade i matchvinst för det nybildade paret, resultatet blev 7-6, 6-0.

I andra matchen spelade paret mot Adrian Marques (113) och Emilio S. Chamero (94). Vinsten gick till Solano och Hernandez med resultatet 7-5, 6-3. 

Nu väntade kvalfinal för paret där Alonso Rodriguez (87) och Cristian G. Gutierrez (77) stod som motståndare. Den sistnämnda är ett välkänt namn inom padel-Sverige — Windahls före detta partner. Den viktiga matchen gick till tiebreak i första set, där Solano och Hernandez var starkast. I andra set tog det nybildade paret hem matchen med 6-1, vilket betydde totalt 7-6, 6-1. Vinsten betydde en plats i La Rioja Opens huvudturnering, senare i mars.

Jose Solano och Luis Hernandez inleder en ny kamp om en ny huvudturneringens-plats under kvällen. I kvalet till Chile Padel Open, där Solano och Hernandez är seedade.


ARKIV: ”Vad är det för bollar vi får se?”

Den här artikeln handlar om: