WPT Abu Dhabi
Claudia Jensen och Jessica Castello.
Foto: World Padel Tour (montage).
World Padel Tour

Jätteknallen: Marta Ortega och Bea Gonzalez utslagna av 17-åringen

ANNONS

Den största skrällen på damernas WPT kom i dag. 
Marta Ortega och Bea Gonzalez är utslagna redan i åttondelsfinalen av WPT-premiären i Abu Dhabi. 
17-åriga jättelöftet tillsammans med Jessica Castello vände 0-1-underläge i set till seger, 4-6, 6-4, 6-3.

— Vi är verkligen nöjda över den här segern. Det är fantastiskt att spela med Jessica, säger Claudia Jensen i WPT:s sändning.  

Förra årets unga stora sensation, Claudia Jensen, som redan i fjol lyckades ta sig till semifinal har slagit till i år igen — direkt. Tillsammans med nya partnern Jessica Castello slog de ut förra årets klart tredje bästa par — Bea Gonzalez och Marta Ortega — i en tuff tresetare.

Gonzalez/Ortega, som var i flera finaler i fjol, inledde bäst och var påväg att gå mot en planenlig seger. Men det unga paret kom tillbaka och vann andra set. I tredje set var Jensen/Castello bättre från start och den unga argentinskan (född i Spanien) visade prov på mental styrka när hon vid Golden Point, i 4-2-ledning och egen serve, vågade gå för en svår bajada och lyckades perfekt.

Tredjeseedade av en anledning

— Vi är medvetna om att detta år blir tufft, det är ett hårt schema. Bea och Marta är tredjeseedade av en anledning — de har visat sin klass, säger Jessica Castello.

Jensen/Castello servade sedan hem åttondelsfinalen via ett långt game och blev paret som fick stå för den första stora skrällen på damsidan. När hon gick till semifinal i Wien i fjol tillsammans med Carla Mesa nådde hon kvartsfinalen också efter seger mot Ortega/Gonzalez. 

Årets första skräll på WPT kom redan i förrgår när Juan Tello och Paquito Navarro föll i två raka set mot Gonzalo Rubio/Javi Ruiz. 

I kvartsfinalen ställs paret mot tvillingarna Mapi Alayeyo och Majo Alayeto. 


KLIPP


ARKIV: Läckert konstslag från Bea Gonzalez. 

Den här artikeln handlar om: