WPT Wien
Carla Mesa och Claudia Jensen.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Supertalangens sensation — slår ut världstreorna i märklig match

ANNONS

16-åriga Claudia Jensen tar WPT med storm just nu. 
I en match med fler breaks än hållna servar slog hon och Carla Mesa ut världstreorna Marta Ortega/Bea Gonzalez med 7-5, 6-2 och är vidare till kvartsfinal i Wien.

Flera av herrstjärnorna som spelar åttondelsfinal senare i eftermiddag hade tagit sig till centercourten för att följa morgonens match där världstreorna Marta Ortega/Bea Gonzalez skulle göra sitt jobb och ta sig till kvartsfinal — så blev det inte.

Spelare som Fernando Belasteguin, Miguel Yanguas och Fede Chingotto fick i stället se padelvärldens mest spännande talang, 16-åriga Claudia Jensen, göra sitt livs match. Men det var inga sprudlande känslor argentinskan visade upp i intervjun efteråt — möjligtvis var hon lite blyg och svarade kort:

— Vi gjorde en fantastiskt match. De är ett aggressivt och skickligt par och vi är glada över att vi lyckades ta oss vidare, säger Claudia Jensen i WPT:s egen sändning.

Breakens match

Det är inte första gången som Jensen når kvartsfinal. När hon gjorde det i fjol var till och med en yngsta någonsin att göra det — ett rekord hon tog från en viss Marta Ortega. Men paret, 15-rankade på WPT, har inte slagit ut spelare av den här kalibern tidigare. 

— Det var en svår match från start. Jag vill bara säga grattis Claudia — vilken match, säger Carla Mesa

Tillställningen som helhet var speciell. Båda lagen hade det lättare att ta poäng från sitt försvarsspel (vilket de gjorde med den äran) på det långsamma underlaget. Jensen/Mesa höll bara sin serve fem gånger men det räckte alltså till seger. Bara i sju av 20 games lyckades något av paren hålla sin serve. Av dessa sju kom bara två från Gonzalez/Ortega.

Nyckeln till segern för Jensen/Mesa var ett bra försvarsspel, få misstag och vinst i de flesta viktiga poängen. Ortega/Gonzalez, som vann Köpenhamns WPT, fick aldrig spelet att stämma och hade problem både i det aggressiva spelet och hitta rätt positioner på banan. 


ARKIV: Lebron med läcker passering. 

Foto: Premier Padel. 

Den här artikeln handlar om: