Padelbanor på hockeyrinkar är det nya från det svenska banföretaget. .
Foto: Instant Padel.
Padelaffärer

Svenskt padelföretag tecknar avtal med tyska hockeyförbundet

ANNONS

Det svenska banföretaget Instantpadel går in på den tyska marknaden. De har genom sin distributör tecknat ett avtal med det tyska hockeyförbundet om att bygga banor på hockeyrinkar.

Instapadel erbjuder mobila padelbanor som är lätta att installera och som inte kräver några större arbeten. 

Bland uppmärksammade installationer där deras banor slagits upp är Westfield London, där Instantpadel tillsammans med skotska Game4Padel, visade upp sina innovativa banor på Europas största shoppingcenter i vintras. Bland annat spelade tennislegendaren Andy Murray en uppvisningsmatch där, för att hjälpa till att sprida sporten i England.

Nu har företaget, genom sin tyska distributör PadelBox Consulting, tecknat ett avtal med det tyska hockeyförbundet för att utveckla sporten i Tyskland.

Nytt sätt att nå ut på

"Genom att aktivera dessa oanvända hockeyrinkar under lågsäsong kommer de lokala hockeyklubbarna nu att kunna öppna upp för många nya spännande platser och unika säsongsbetonade/tillfälliga padelprojekt", skriver Instapadel i sina sociala mediekanaler.

Detta är första gången som en padelaktör undertecknar ett avtal med ett hockeyförbund. Ett nytt sätt för padelföretag att nå ut till fler människor.

"Många hockeyplaner står tomma under sommaren, och istället för att inte använda dem alls kan man nu, utan något markarbete, lägga 2-3 Instant padel-banor på en hockeyplan. När säsongen sedan börjar igen kan banorna lätt demonteras och lagras för nästa säsong."


 

Du kanske även vill läsa: TV: Se tennisstjärnan sprida padel-gospeln mitt i London Den här artikeln handlar om: