Carolina Navarro Björk
Foto: Viktor Andersson
Internationell padel

Carolina Navarro Björk: "Äntligen pratar de med varandra"

ANNONS

Under den senaste tiden har det kommit nyheter om att samtal har påbörjats mellan World Padel Tour och Premier Padel för att lösa upp knutar. Nu har Carolina Navarro kommenterat vad hon anser om konflikten. 

I en intervju med Cadena Ser har Carolina Navarro Björk uttalat sig om senaste tidens skriverier kring att det finns en dialog mellan WPT och Premier Padel angående att börja samarbeta med varandra. 

Jag tycker att det är mycket bra att de äntligen sätter sig ner och pratar. Det är något jag har väntat länge på att det ska ske. För sportens skull behövs det någon form av sammanslagning.

Navarro fortsätter sitt resonemang kring en potentiell sammanslagning:

— Det ideala enligt mig vore en tour där man kan välja vilka turneringar man vill spela, Det borde finnas en serie turneringar för lägre rankade spelare och sedan andra turneringar liknande av typen “ Grand Slam” med högre prissummor. Jag tycker tennisen har lyckats bra med det där formatet.

I går kunde PadelDirekts systersajt PadelAlto avslöja att World Padel Tour låter spelare utan kontrakt spela deras turneringar. Vilket inte var deras tanke från början. 

Det återstår att se om det kommer fler nyheter kring samtalen som förs mellan parterna. 

—Jag hoppas saker sker omgående. Det är väldigt bråttom eftersom första turneringen i World Padel Tour börjar snart. Det är för sportens bästa om alla sluter samman.


Arkiv: Padel på högsta nivå: "Vad är det för bollar vi får se?"

 

Den här artikeln handlar om: