Foto: WPT
Internationell padel

Klart: WPT öppnar upp och tillåter spelare utan kontrakt

ANNONS

World Padel Tour ändrar sig och öppnar nu upp för spelare utan kontrakt att anmäla sig till tourens tävlingar under 2023. Trovärdiga källor bekräftar informationen till PadelDirekts systersajt Padel Alto.

Den senaste tiden har varit mycket oklar för de spelare som inte har kontrakt med World Padel Tour för den kommande säsongen.

Nu kan PadelDirekts systersajt Padel Alto avslöja att en lösning har uppstått efter samtal mellan WPT och PPA.

Enligt pålitliga källor till Padel Alto har World Padel Tour informerat PPA (herrspelarföreningen), med Alejandro Galan som ordförande, att även de som inte har kontrakt efter 2023 kommer att tillåtas att anmäla sig till alla WPT:s tävlingar under säsongen.

Det kommer alltså att se ut precis som förra året i registreringsprocessen. Att både spelare med och utan kontrakt kan anmäla sig.

Uppstart i Abu Dhabi 

När WPT gick ut med ett nytt femårigt kontraktsförslag till spelarna vägrade de spelare som är anslutna till PPA att skriva under. PPA har sedan dess krävt att även de som inte har kontrakt med World Padel Tour ska få delta i årets tävlingar.

WPT vägrade och insisterade på att endast de som har kontrakt med organisationen under 2023 skulle få möjlighet att registrera sig.

Många toppspelare har kontrakt med World Padel Tour denna säsong ut, ett kontrakt man skrev under 2018. De spelare som inte var med i bilden på den tiden, däribland de svenska stjärnorna, står utan kontrakt. 

Den första tävlingen hålls i Abu Dhabi den 8-26 februari.


Arkiv: Läcker stoppboll av Coello.

'Foto: Premier Padel

Den här artikeln handlar om: