Cayetano Rocafort och Daniel Appelgren bildar nytt par.
Foto: Bildbyrån och FIP (montage).
Svensk Padel

Klart: Efter uppbrottet — han blir Appelgrens nya partner

ANNONS

Daniel Appelgren och Cayetano Rocafort — så stavas den nya duon som gör en rejäl satsning tillsammans 2023. Efter uppbrottet med Linus Frost bekräftar nu Daniel Appelgren ihopslagningen med Rocafort för Padeldirekt. 

— Det känns riktigt bra med Caye, vi gnuggar på här på Court1 och laddar inför säsongen tillsammans, säger Appelgren.

I dagarna rapporterade Padeldirekt att Linus Frost och Daniel Appelgren avslutar sitt samarbete, på initiativ av den senare. Ett tufft beslut att ta, men samtidigt ett naturligt steg för honom, menar han: 

— Ja, det är klart att det var ett tufft samtal att ringa. Jag sa till Linus att hade det varit någon annan hade det inte känts lika jobbigt alls, men det är ju för att vi är så bra vänner, säger Appelgren till Padeldirekt.

För Padeldirekt bekräftar nu Appelgren att han, som mycket pekade på, bildar par med Cayetano Rocafort. Han fortsätter:

— Men det är också ett rimligt beslut rent padelmässigt och ett naturligt steg i min satsning då jag och Caye kan bygga upp ett helt annat spel när vi bor på samma plats. 

Med tanke på att Linus Frost gjorde en liknande manöver mot dig, då han bytte partner till Pablo Figeuroa — var det något som spelade in?
— Nej, inte alls. Det påverkade inte mitt beslut över huvud taget. Det kanske underlättade samtalet något, att jag visste att han har förståelse för beslutet på ett annat sätt, men inget mer än så. Det är ju så här padeln funkar, säger Appelgren. 

"Tanken var att fortsätta spela med Frost"

Appelgren har precis klivit av ett träningspass på Court1 i Nacka, där han och Cayetano Rocafort sedan en tid tillbaka har tränat och nött tillsammans under försäsongen. 

— Vi bestämde oss för ett tag sedan att börja träna tillsammans för att spela internationellt. Men då var tanken fortfarande att jag skulle spela tillsammans med Linus, men efter två månader ihop så har det funkat riktigt bra och vi har bara fortsatt, säger Appelgren.

Det var just den känslan som ledde fram till beslutet om ett partnerskifte:

— Känslan har varit jättebra och just att man kan nöta på detaljnivå. Man kan bygga upp en helt annan typ av spel på det här viset genom att gnugga på, säger han.

Ska slåss om SPT-titlarna

Parets första riktiga värdemätare blir under SPT1 i Borås 17-19 februari. Sedan är även tanken att spela mycket internationellt, beroende på hur konflikten mellan världstourerna artar sig. 

— Vi siktar på att slåss om SPT-titlarna men kommer också lägga stort fokus internationellt. Vi vill verkligen göra bra ifrån oss där och ser fram emot Premier Padel och WPT om det kan lösa sig med allt där, säger han. 

På Court1 i Nacka har paret tränat mycket tillsammans med stjärntränaren och forne storspelaren Fran Cepero — och spelet börjat sätta sig mer och mer, säger Appelgren.

— Jag tycker att vi redan nu tagit kliv framåt tillsammans och har jobbat in vissa mönster och hur vi hur vi beter oss på banan.

På vilket sätt gör ni det då? Vad kännetecknar er som par?
— Vi är båda väldigt bollsnåla och kompletterar varandra bra med vår spelförståelse och vi kan båda två ligga på i bra tempo. Vi har kanske inget som sticker ut jättemycket, utan vi gör ett bra jobb tillsammans och kan fokusera på detaljer. 

Vad blir största skillnaden från att spela ihop med Linus Frost då?
— Det är väl ingen hemlighet att Linus stora vapen är hans offensiv. Caye blir kanske något mer all round i sitt spel och då kan vi bygga upp poängen på annat vis. 

Nu närmast väntar en tripp till Spanien tillsammans för att fortsätta slipa på spelet. Men en sak är säker och det är att suget för säsongstart är stort: 

— Vi är så jäkla sugna på att spela. Vi spelade en A-klass i Stockholm nyligen och nu känner man bara att man vill dra i gång, avslutar en taggad Daniel Appelgren. 


ARKIV: Daniel Appelgren briljerar på APT.

Foto: APT. 

 

Den här artikeln handlar om: