Linus Frost och Johan Fors fortsätter tillsammans.
Foto: Bildbyrån (montage).
Svensk Padel

Efter succén — Frost/Fors fortsätter tillsammans: "Livsfarliga framme vid nät"

ANNONS

Linus Frost och Johan Fors skrev i helgen in sig i padelhistorieböckerna som första vinnare av Australian Padel Open någonsin. 
Nu fortsätter Boråspolarna sin resa tillsammans och bildar officiellt ett nytt par inför säsongen 2023. 

— Det känns jättekul att spela med Johan. Vi kommer bli tunga över huvudet tillsammans med smashar i olika former, säger Linus Frost till Padeldirekt. 

Linus Frost och Johan Fors befinner sig fortfarande på andra sidan jordklotet efter att under gårdagen kammat hem förstaplatsen i FIP:s rise-turnering, Australian Padel Open. 

Från hotellrummet i Melbourne bekräftar de båda spelarna att vi kommer få se än mer offensiv styrka signerat firma Frost/Fors framöver, då de bildar nytt par. 

Det innebär att Linus Frost går skilda vägar med Daniel Appelgren, som gjorde en comeback tillsammans under förra säsongen med flera fina resultat. Bland annat finalplats i SPT Mastersslutspelet i Norrköping så sent som i december. 

Var det ett gemensamt beslut att gå skilda vägar?
— Nej, Daniel ringde mig och berättade att han valt att gå vidare med en annan spelare. Något han kände dåligt samvete över, men det är absolut inga hard feelings från min sida. Så är padeln och jag gjorde likadant mot honom när jag valde att spela med Pablo (Figueroa reds.anm.) så det är ingen big deal alls. Sen är det klart att det är tråkigt också, men jag förstår hans val, berättar Linus Frost. 

När blev det klart?
— Det var bara några dagar innan jag skulle i väg till Australien, så det är ganska färskt. 

Hur kommer det sig att just du och Fors bildar par? 
— Jag satt faktiskt efter samtalet med Daniel och funderade på vem jag helst skulle vilja spela med och vem jag anser ha mest potential. Jag gick igenom många spelare i huvudet men tänkte direkt på Fors, så för mig var det ganska självklart. 

Hur kommer det vara att möte er på banan? 
— Vi är livsfarliga framme vid nät. Framförallt med tunga volleys och Johan har en grym vibora och en flack kick-smash.

Linus Frost fortsätter att ösa beröm över sin nya partner: 

– Trots att han inte spelat så mycket på forehand-sidan visar han redan nu att han behärskar den sidan även mot de bästa spelarna. Exempelvis när vi mötte Daniel Windahl i Lag-SM så höll Johan sitt hörn hur enkelt som helst, så jag är jättenöjd och ser fram emot att spela ihop, säger han. 

"Ett av de absolut starkaste lagen offensivt"

De båda Boråskillarna känner varandra sedan barnsben och har spelat med och mot varandra många gånger tidigare. Dessutom tillhör de båda samma klubb i Every Padel Åby vilken de tillsammans representerade i Lag-SM i november — vilket så klart gör sammanslagningen rätt naturlig. 

Johan Fors har under tidigare säsonger varvat mellan flera olika partners och ställde ifjol upp i turneringar med Rikard Rååd, Per Hjalmarsson och Axel Holm

Men nu ser Fors, som är rankad 15 i Sverige, fram emot ett stabilt samarbete med en och samma partner:

— Jag tror det kommer göra hela skillnaden. Vi är både klubb- och arbetskamrater på Åby Arena och kommer kunna träna och spela tillsammans på ett helt annat sätt än vad jag är van vid med tidigare partners, säger han. 

Vad kännetecknar ert spel? 
— Definitivt vår offensiva styrka. Jag tror att vi kommer bli ett av de absolut starkaste offensiva lagen i Sverige och framförallt med vår smash. Där tror jag många motståndare kommer få det tufft med lobbarna mot oss. 

Har ni något utsatt mål för denna säsong?
— Jag och Linus har väldigt höga mål för den här säsongen. Vi kommer fortsätta spela tävlingar internationellt och se hur långt vi kan gå där, inleder Fors.

Och innan säsongen ens har startat har duon redan inkasserat en internationell titel, men det är framförallt på hemmaplan den stora satsningen ska ske.

Han fortsätter:

— Vi har siktet inställt på att vinna så mycket som möjligt. Vårt största mål är att vinna SPT och utmana om SM-titeln och lag-SM, där vi var och nosade förra året. Det hade varit riktigt kul att vinna både min och Linus första SPT-titel och det tror jag verkligen vi kan göra, fortsätter han. 

Uppgifter: Han är Appelgrens nya partner

Enligt uppgifter till Padeldirekt — men ännu obekräftade sådana — kommer Daniel Appelgren efter uppbrottet med Linus Frost istället bilda par med Cayetano Rocafort

De har spelat med varandra vid flera tillfällen tidigare, till exempel under Studio Padels turnering i Sundsvall där de fick till härligt spel. 

Då båda har sin bas i Stockholm kan ett potentiellt samarbete dem emellan innebära viktiga steg i spelarnas fortsatta satsning.  


ARKIV: Frost/Appelgren under Stockholms WPT 2022. 

Foto: Padel-Television. 

 

 

Den här artikeln handlar om: