Pablo Lima är vice ordförande för herrarnas spelarförening, PPA.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Pablo Lima: "De måste erkänna oss som en förening"

ANNONS

Brasilianaren Pablo Lima — stjärnspelare och styrelseledamot i spelarföreningen, PPA, diskuterar konflikten mellan spelarna och World Padel Tour, i en intervju med spanska Marca.
— Vi vill ha en kollektiv förhandling och de vill ha en individuell förhandling, säger han.

Säsongen 2023 är mindre än en månad bort och många frågor måste lösas mellan World Padel Tour och de professionella spelarna.

I en intervju med Marca hänvisade Pablo Lima, som är vice ordförande för herrarnas spelarfack, Professional Padel Association (PPA), till den kontrovers som utlöstes efter det nya förslag som WPT gjorde till spelarna.

WPT skickade erbjudandena till spelarna individuellt varpå PPA:s svar var rakt på sak: kollektiva förhandlingar, annars skulle de inte överväga erbjudandet.

— Detta är ett problem eftersom vi vill ha kollektiva förhandlingar och de vill ha individuella förhandlingar. Förhoppningsvis kan vi sätta oss ner med dem och komma överens på båda sidor. Men först måste de erkänna oss som en förening, säger Lima.

Pablo Lima avlossar kanonen.                                                                   Foto: World Padel Tour. 

Konflikten tog ett steg ytterligare när WPT meddelade att spelare utan gällande kontrakt och som inte undertecknade det nya förslaget inte skulle tillåtas delta i någon av den kommande säsongens turneringar.

— De flesta är unga spelare och det skulle vara fruktansvärt för dem att inte få spela. Från PPA höjer vi vår röst för att förhindra att detta händer, men hittills har det inte haft någon effekt. Det mest logiska vore att låta dem spela.

"De måste komma överens"

Även om WPT hade sagt att de skulle tillkännage sin kalender för 2023 före Mastersfinalen i Barcelona, som spelades i december 2022, var det inte förrän för några dagar sedan som de presenterade evenemangen för kommande säsong.

Under parollen "den mest internationella säsongen i historien" presenterade WPT (mindre än en månad före start) en kalender fullspäckad med 27 turneringar, vilket bara lämnade några veckor lediga.

Denna försening innebär att Premier Padel — som måste genomföra evenemangen utan att de sammanfaller med WPT-turneringar, ännu inte har släppt den officiella kalendern för i år.

— Premier Padel kommer att låta oss få veta turneringarna snart eftersom de var mycket beroende av World Padel Tour-kalendern", sade Lima.

För den brasilianska toppspelaren är denna tvist mellan världstourerna svår att lösa, men de bör försöka nå en överenskommelse sinsemellan.

— Båda sidor vill genomföra turneringar och de måste komma överens, även om det är svårt eftersom det finns många kommersiella avtal. Jag ser det inte som lätt uppgift, men saker och ting förändras mycket från en dag till en annan och allt kan hända.


ARKIV: Världsspelaren tappar humöret och sparkar en boll mot publiken.

Du kanske även vill läsa:
Spelarfacket missnöjda med WPT-schemat: "För kort varsel"
Spelarfacket missnöjda med WPT-schemat: "För kort varsel"
Den här artikeln handlar om: