PPL presenterar sin första mexikanska franchise.
Foto: Bildbyrån.
Internationell padel

Nordamerikanska padelligan expanderar — till Mexiko: "Milstolpe för oss"

ANNONS

Nordamerikas första professionella padelliga, Pro Padel League (PPL) — tillkännager nu sitt fjärde lag: All4Padel Club har utsetts till ligans första mexikanska lag.

Tidigare i veckan skrev PadelDirekt om att padel växer sig allt större i Nordamerika. Pro Padel League presenterade då sitt tredje lag genom sin franchise i Miami. 

Nu är alltså ett fjärde lag klart för ligan — i Mexiko. Närmare bestämt i Cancun, där Oswaldo Torre, grundare och ägare av All4Padel Club, kommer agera som sportdirektör över det nya laget.

"Vi är glada över att samarbeta med PPL för att etablera landets första lag i Cancun", säger Oswaldo Torre i ett pressmeddelande från ligan. 

Marcos del Pilar, kommissionär för PPL:

"Jag är så stolt över att det land varifrån padel har sitt ursprung, nu kommer att ha sitt första PPL-lag".

Han fortsätter:

"Vår liga har åtagit sig att hylla sportens spanska och latinska arv, så denna nya franchise är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det.
viktig milstolpe för oss."

Svenska NHL-stjärnor bland investerarna

Laget i Cancun ansluter sig till lag från Los Angeles, San Diego och Miami, vilka utgör PPL:s fyra lag hittills. 

Los Angeles-klubben, PPL:s första franchise, ägs av EEP Capital — ett investeringsbolag som backas av svenska, amerikanska och spanska idrottsentreprenörer — däribland ett antal aktiva NHL-spelare som Jacob Markström och Elias Lindholm (Calgary Flames) samt professionella padelspelare på World Padel Tour.

Och ännu fler lag kommer att tillkännages inom kort, meddelar organisationen:

“Under de kommande veckorna kommer PPL att tillkännage andra viktiga städer som har tilldelats franchise. Dessa lag kommer att sätta igång ett padelfenomen i USA och placera PPL i främsta ledet av den padel-explosion som pågår i Nordamerika”.  


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren. 

Den här artikeln handlar om: