Foto: Bildbyrån.
Internationell padel

Padel växer i USA: "Ser fram emot att bygga ett av de starkaste padellagen i Nordamerika"

ANNONS

Den nya amerikanska ligan växer och har nu fått sitt tredje lag. Efter Los Angeles och San Diego har Miami nu ett lag som ingår i Pro Padel League.

Nordamerikas första professionella padelliga, PPL, meddelar att Ronnie Strasser, ordförande och investeringschef för Strasser Asset Management, har köpt ligans Miami franchise.

Det innebär att ligans tredje lag är redo för 2023. 

"Jag är tacksam mot PPL för att de tilldelat mig Miami-franchisen och ser fram emot att bygga ett av de starkaste padellagen i Nordamerika", säger Ronnie Strasser, ägare av PPL-franchisen i Miami, i ett pressmeddelande.

Marcos del Pilar, kommissionär för PPL:

"Vi är mycket glada över att ha en person av Ronnie Strassers dignitet associerad med PPL, och vi är mycket glada över att han tar med sig en franchise till en av de viktigaste städerna för padeltillväxten".

Under de kommande veckorna kommer PPL att tillkännage andra viktiga städer som har tilldelats franchise. PPL:s inledande säsong kommer att starta våren 2023 och avslutas med PPL CUP-mästerskapet.


Om Pro Padel League

Pro Padel League (PPL) är Nordamerikas första professionella padelliga. PPL:s uppdrag är att skapa en förstklassig idrottsliga, som erbjuder en nationell scen för sporten samtidigt som den genererar nationell medvetenhet och entusiasm för padel som fortsätter att växa i Nordamerika. PPL:s högoktaniga lagtävling kommer att starta våren 2023 med sex lag eller fler och avslutas med PPL CUP, där de fyra bästa lagen kommer att tävla om titeln. Under den första säsongen kommer varje lag att bestå av två manliga och två kvinnliga spelare och kommer att följa det internationella poängformatet.


ARKIV: Härlig boll under Malmös WPT.

 

Du kanske även vill läsa:
Svenska NHL-stjärnorna  del av hundramiljoners-satsning på padel i USA
Svenska NHL-stjärnorna del av hundramiljoners-satsning på padel i USA
Den här artikeln handlar om: