m, William Karlsson och Jacob Markström
Foto: Bildbyrån.
Internationell padel

Svenska NHL-stjärnorna del av hundramiljoners-satsning på padel i USA

ANNONS

Elias Lindholm, William Karlsson och Jacob Markström är tre av de största svenska stjärnorna i NHL. Nu är de beredda att satsa pengar på padel i USA. 
Trion har alla investerat i det hårt satsande bolaget EEP Capital.

”Det är 12 NHL-killar som är med och investerar. Alla killarna trånar efter padel när de är i USA och har insett att de vill vara med i det här”, säger Philip Siberg, medgrundare och styrelseordförande EEP Capital, till Breakit.

Det pratas om padeldöd i Sverige i båda det ena och det andra avseendet men till det stora landet över Atlanten har padeln knappt kommit. Det finns några banor utspridda över USA men padel är inget det talas om — där är det snarare pickleball det pratas om.

Men många av de svenska NHL-spelarna har upptäckt padel i Sverige och är redo att ta sporten till sitt nya hemland. Elias Lindholm, William Karlsson och Jacob Markström är tre av de mest meriterade svenska spelarna och alla tre är nu en del av företaget EEP Capitals satsning på padel i USA.

Håller på att stänga första affären

”Padeln har inte riktigt kommit till USA, men nu ska vi spegla det som hänt i Sverige och norra Europa här. Vi har möjlighet att kalla på 15 miljoner kronor från investerarna alltefter när olika intressanta projekt dyker upp”, säger Philip Siberg till Breakit.

Del av projektet är dessutom flera svenska padelspelare och - padelentreprenörer. Enligt Breakit vill grundaren Philip Siberg investera så mycket som 15 miljoner dollar, drygt 148 miljoner kronor i projektet fördelat på omkring 25 stycken olika bolag inom de kommande 24 månaderna. Huvuddelen av projektet kommer att vara padelcenter eller padelklubbar. Också WPT-spelaren Javi Rico (rankad 21) har investerat i projektet. 

“Vi håller på att stänga första affären under de närmaste veckorna. Väldigt många möjligheter i pipeline”, fortsätter Siberg.

I fredags presenterades företaget Zmp International, som Detroit-legendarena Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg grundat. De ska satsa på "padelverksamhet och äga fast och lös egendom". 

 

Den här artikeln handlar om: