Marta Talavan.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Toppspelarens nya partner utan WPT-kontrakt: "Jag vet inte om jag kommer att kunna spela med henne"

ANNONS

Marta Talavan meddelade nyligen att hon återförenas med Lorena Rufo. I en intervju med spanska Marca berättar Talavan dock att Rufo inte längre har något kontrakt med World Padel Tour. Paret vet i nuläget därför inte om de kommer kunna spela tillsammans. 

— Jag vet inte om jag kommer att kunna spela med henne eller inte, säger Talavan.

Marta Talavan avslutade säsongen 2022 med Tamara Icardo, men i början av säsongen 2023 är Talavan tillbaka med den spanska talangen Lorena Rufo, som hon splittrades från i september 2021.

I en intervju med spanska Marca säger hon nu att hon har ett kontrakt med World Padel Tour för nästa år. Men det har inte Rufo.

— Jag har ett kontrakt med WPT och jag kommer att spela, det är säkert, men många har inget kontrakt och har inte skrivit under det nya förslaget... så de vet inte om de kommer att kunna spela.

Hon fortsätter:

— Min partner, till exempel, har inget kontrakt med World Padel Tour och jag vet inte om jag kommer att kunna spela med henne, säger Talavan.

Med i styrelsen

Talavan själv sitter i styrelsen för IPPA, damernas spelarföreing, som hittills har hållit en lugnare profil i konflikten mellan World Padel Tour och FIP/Premier Padel än männens motsvarighet.

— Vi har varit mer försiktiga, ja, vi tittar på allting mycket mer i detalj eftersom vi vill vara säkra på vad vi skriver under och vart vi är på väg, men killarna med sina beslut har verkligen betingat oss. Vad händer om Premier Padel inte ger oss de bästa förutsättningarna? Kommer vi att dela upp padel? Det är komplicerat.

— Jag ser fram emot att allt detta ska ta slut. Det är svårt. Just nu vet vi inte vad som kommer att hända.

Vilket beslut som kommer att tas från IPPA är ännu inte bestämt, hävdar den 20-rankade spanjorskan.

— Vi är ganska eniga, alla åsikter tas i beaktande och vi försöker gå alla tillsammans för att söka det bästa för kollektivet. Vi är lugna eftersom vi har hanterat den här frågan mycket bra.


ARKIV: Fede Chingotto avslutar galen duell med en fin stoppboll under Mastersfinalen i Barcelona. 

Du kanske även vill läsa:
Spelarfacket: "World Padel Tour pressar spelarna att skriva under kontrakten"
Spelarfacket: "World Padel Tour pressar spelarna att skriva under kontrakten"
Den här artikeln handlar om: