Foto: World Padel Tour (montage).
Internationell padel

Efter stjärnans avsked — hon blir Delfi Breas nya partner

ANNONS

Argentinas Delfi Brea och Portugals Sofia Araujo kommer att spela tillsammans under säsongen 2023, det rapporterar den spanska tidningen Marca.

Pardansen närmar sig sitt slut och de nya lagen börjar ta form inför en säsong som ser ut att bli lång.

Delfi Brea, rankad 17 på World Padel Tour, var en av de bästa spelarna inom världspadeln som ännu inte hade meddelat vem hon skulle spela kommande säsong med. Nu avslöjar spanska Marca att hon kommer att bilda nytt par tillsammans med den 28-åriga portugisiskan Sofia Araujo (19)

Brea hade ett komplicerad 2022 tillsammans med Tamara Icardo, som plågades av skador under hela säsongen. Paret bestämde sig för att bryta upp efter ett och ett halvt år tillsammans, och Brea avslutade säsongen med Marta Marrero

Pausar proffskarriären — på obestämd tid 

Den forne världsettan Marrero meddelade dock i början av december att hon pausar karriären på obestämd tid till förmån för att prioritera sitt privatliv och en vilja att vara mer närvarande, som hon utryckte det.

Den portugisiska backhandspelaren Araujo hade sin säsong 2023 på det klara — tillsammans med veteranen Lucia Sainz, men spanjorskan lämnade överraskande Araujo för att spela tillsammans med argentinska Aranzazu Osoro.

Nu förenar alltså Brea och Araujo sina krafter i ett nytt projekt som ser ut att kunna utmana i toppen rejält i den stundande säsongen.  


ARKIV: Otrolig boll under Malmös WPT.

Den här artikeln handlar om: