Marta Marrero
Internationell padel

Marta Marrero avslutar karriären — för nu: ”Har kostat mig mycket”

ANNONS

Spanjorskan och före detta världsettan Marta Marrero har i ett inlägg på Instagram deklarerat att hon tar en paus från proffskarriären. 

Marta Marrero, den spanska backhand-spelaren och före detta värdsettan, har bestämt sig för att pausa sin proffskarriär. Spelaren från kanarieöarna är för närvarande rankad som nummer sju i världen, . 

— Jag har diskuterat det här med min familj, man och mina närmaste. Det är dags för mig att ta ett steg åt sidan och tillfälligt lämna touren. Jag vill prioritera mitt privatliv och vara mer närvarande. 

Marrero var först tennisspelare och blev proffs endast 15 år gammal. Vid 28 års ålder tog hon steget över till padel och blev på kort tid en av de bästa spelarna i världen och blev världsetta tillsammans med Ale Salazar.

— Jag har fått offrat mycket under årens lopp genom att vara borta från familj och vänner. Det är sånt som kostat mig mycket.

Finns möjlighet till comeback

Efter en lång karriär som en professionell padelspelare och ett oändligt antal titlar så räcker det nu för Marrero. Men hon vill samtidigt lämna en dörr öppen för en återkomst:

— Det är inget definitivt, för det är inte så jag känner. Jag är övertygad om att det här är inte slutet och att jag kommer tillbaka med förnyade krafter, avslutar hon. 

Sista turneringen för Marrero kommer bli Barcelona Masters med hennes partner från inledningen av den här säsongen, Lucia Sainz. 

Många är dem som hyllar Marrero i kommentarsfältet: 

”Du är nummer ett Marta. Jag är säker på att vi ses senare”, skriver Juan Lebron. 

”Njut av den sista turneringen Marta. Du har varit ett exempel på professionalism för många av oss. Jag önskar dig all lycka till i det nya skedet”, skriver Ari Sanchez.


ARKIV: Stående ovationer för Moyano. 

Den här artikeln handlar om: