På bilden: Lisa Andersson.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Efter Emmie Ekdahls avsked — hon blir stjärnskottets nya parhäst

ANNONS

Efter att Emmie Ekdahl annonserat sitt avsked från elit-padeln lämnades Lisa Andersson utan partner. 
Men 12-rankade Andersson har redan hittat en ny kompanjon, på hemmaplan i Göteborg. 
Andersson kommer nästa år att para ihop sig med Hanna Börjesson.

— Känns otroligt roligt att få spela med Hanna nästa säsong. Hon är en av mina närmsta vänner och vi känner varandra sen flera år tillbaka, säger Lisa Andersson till PadelDirekt.

Meriterade Emmie Ekdahl annonserade i veckan sitt avsked till elit-padeln. Rutinerade Ekdahl lämnade därmed sin partner Lisa Andersson utan någon att spela med. Men efter ett stabilt år på padelbanan var det inga problem för Andersson att hitta en ny spelare bredvid sig. Andersson, rankad 12 i Sverige, stod i Mastersfinalen, efter Matilda Hamlins avbräck, med Ajla Behram och de stod för en fin turnering tillsammans.

En semifinalplats och i den matchen matchen pressade de meriterade Baharak Soleymani och WPT-spelaren Sara Pujals.

— Det har varit väldigt kul och lärorikt att spela med Emmie. Hon har lång erfarenhet inom padel och har en grym spelförståelse. Emmie är alltid glad och positiv och det smittar av sig. Glad att ha funnit en ny vän även utanför padeln, säger Lisa Andersson till PadelDirekt.

”Mitt mål för nästkommande säsong är att vinna en SPT”

Andersson och hennes ny kompanjon Hanna Börjesson har redan testat att spela tillsammans och då gick det minst sagt bra:

— Det Känns otroligt roligt att få spela med Hanna nästa säsong. Hon är en av mina närmsta vänner och vi känner varandra sen flera år tillbaka. Vi spelade till och med dubbel i tennis ihop ett tag, säger Andersson.

— Vi har spelat ett antal tävlingar ihop redan och vann senast en A-klass i Göteborg i höstas, fortsätter hon.

Kommer ni att kunna träna tillsammans?
— Ja, vi bor båda i Göteborg och har tränat kontinuerligt tillsammans de senaste två åren.

Har du satt något mål för nästa säsong?
— Mitt mål för nästkommande säsong är att vinna en SPT. Jag strävar också efter att ta en plats i landslaget, det hade varit kul att få representera Sverige.

Vad kommer bli svårt med att möta er nästa säsong?
— Vi båda gillar att spela snabb padel och ha mycket energi på banan. Vi båda är naturliga backhandspelare med stark overhead.


ARKIV: Extraordinär boll i Malmö.

Den här artikeln handlar om: